Ericsson en Vodafone Nederland tekenen managed services contract

Door: Ericsson Telecommunicatie  31-03-2006
Trefwoorden: Communicatie, Mobiele Telefonie, Mobiele Communicatie

Rijen, 29 maart 2006 – Vodafone Nederland en Ericsson (NASDAQ:ERICY) hebben vandaag een exclusief managed services contract gesloten. Binnen het contract is Ericsson verantwoordelijk voor het beheer van het toegangsgedeelte van de GSM- GPRS- en UMTS-radionetwerken van Vodafone Nederland. Ongeveer 160 medewerkers van Vodafone Nederland gaan daartoe over naar Ericsson.

Ericsson wordt verantwoordelijk voor de engineering, implementatie, operationele planning en het dagelijks onderhoud van het toegangsgedeelte van de GSM-, GPRS- en UMTS-radionetwerken van Vodafone in Nederland. Vodafone Nederland blijft eigenaar van het netwerk en de IT-middelen en behoudt de verantwoordelijkheid voor strategische beslissingen met betrekking tot de netwerk- en de IT-infrastructuur.

Het vijfjarige contract garandeert dat Ericsson het netwerk op het hoogste niveau beheert, terwijl Vodafone Nederland de kosten onder controle kan houden. Hiermee versterkt het bedrijf de basis voor verdere groei.

John Samarron, CTO van Vodafone Nederland: “Door de verantwoordelijkheid en de aanwezige middelen met betrekking tot het toegangsnetwerk over te dragen, zijn we ervan overtuigd dat we synergie behalen met Ericsson en dat de kwaliteit verder wordt verbeterd. Door de verschuiving naar een partnermodel kunnen we ons concentreren op aanvullende elementen in de waardeketen die leiden tot nieuwe producten en groei. Daarnaast brengt de overeenkomst opnieuw een groeimarkt naar Zuid-Limburg.”

Hans Vestberg, Executive Vice President en Directeur van de Business Unit Global Services: "We zijn erg trots dat Vodafone ons de verantwoordelijkheid toevertrouwt voor zijn Nederlandse toegangsnetwerk. Met dit contract kunnen we onze lange termijn relatie met deze operator versterken in één van onze strategische groeimarkten.”

Trefwoorden: Communicatie, Gprs, Mobiele Communicatie, Mobiele Telefonie, Umts

Contact Ericsson Telecommunicatie

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share