Hypotheekoversluiten

Hypotheekoversluiten van Kin Assurantiën en Hypotheken B.V.

Door: Kin Assurantiën en Hypotheken B.V.  29-11-2011
Trefwoorden: Hypotheek, breda, tilburg

IS HYPOTHEEK OVERSLUITEN INTERESSANT VOOR JOU?

Het kan interessant zijn om je hypotheek om te zetten in een andere hypotheekvorm of bij een andere geldverstrekker over te sluiten. Bijvoorbeeld als je persoonlijke situatie gewijzigd is, of als een andere hypotheek beter bij je past met betere voorwaarden en/of een lagere rente. Ook het aflopen van je rentevast periode is vaak een goed moment om te kijken of oversluiten interessant is.

Lagere maandlasten
Wanneer de huidige rente lager is dan die van je huidige hypotheek dan kan oversluiten een goede manier zijn om je maandlasten te verlagen. Ook als je huidige rente gelijk of hoger is dan de rente op dit moment, kan het interessant zijn om juist nu de rente vast te zetten. De rente kan immers nog verder gaan stijgen. Soms moet je dan een boete betalen, maar er zijn ook alternatieven zoals rentemiddeling. 

Belangrijk bij oversluiten
Oversluiten brengt dus ook kosten met zich mee. Het is verstandig deze te vergelijken met de voordelen. Je kunt hierbij denken aan boeterentepercentage, taxatiekosten, notariskosten en dergelijke. Kijk ook goed naar de voorwaarden in je huidige hypotheek.Of het zinvol is om je hypotheek over te sluiten als je rente nog vast staat, hangt af van je persoonlijke situatie. Wil je weten wat in jouw situatie de best passende oplossing is? Maak dan een afspraak met je Hypotheekshop-adviseur, die je graag over de mogelijkheden adviseert.

Trefwoorden: Aanbieding, breda, Financieel Advies, Hypotheek, Hypotheek Advies, Maximale Hypotheek, Rente, tilburg

Contact Kin Assurantiën en Hypotheken B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Kin Assurantiën en Hypotheken B.V.

30-11-2011

Verzekeringen

Kin Assurantiën is een onafhankelijke verzekeringstussenpersoon, gevestigd in Rijen. U krijgt van ons antwoord op al uw verzekeringsvragen. Of het


Starterslening begeleiding van Kin Assurantiën en Hypotheken B.V. thumbnail
29-11-2011

Starterslening begeleiding

De Hypotheekshop Rijen regelt de aanvraag van uw starterslening Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de


29-11-2011

Aankoopservice

Wilt u een zorgeloze aankoop met een makelaar die voor úw belangen opkomt, betrokken en professioneel is, of zoekt u een taxatie