Toppers uit het HRM helpen West- Brabantse MKB ondernemers innoveren met personeel

Toppers uit het HRM helpen West- Brabantse MKB ondernemers innoveren met personeel van 3pix Web development en consultancy

Door: 3pix Web development en consultancy  18-06-2007
Trefwoorden: Werk, Personeel, Innovatie

Aanleiding
De vergrijzing van de beroepsbevolking neemt toe. Daarom is het belangrijk dat de arbeidsparticipatie van de bevolking verder toeneemt. Het gaat daarbij om toetreding van meer vrouwen, voorkomen van uitval van medewerkers en het langer aan het werk houden van senioren. Werkgevers die voldoende arbeidsrendement willen halen zullen daarom kiezen voor levensfasebewust personeelsbeleid.

De leergang
De leergang bestaat uit een leer- en praktijktraject, die parallel lopen. In deze leergang helpen toppers uit het Human Resources Management ondernemers bij het oplossen van hun dagelijkse personeelsproblemen.

Een leertraject bestaat uit vier workshops. Dr. Gerard Evers (Universiteit van Tilburg) geeft praktisch tips bij het invullen van “Levensfasebewust personeelsbeleid”, Henk Kraaijehof (Nemesis) gaat in op het verhogen van de prestaties van het personeel, Andries Bongers (Freebeans) licht het behalen van financiële voordelen met passend belonen toe en Stefan Morsink (Syntens) verzorgt ten slotte een workshop over het positioneren van het bedrijf als aantrekkelijke werkgever op de arbeidsmarkt.

In een praktijktraject wordt onder begeleiding van de adviseurs van DUOjob en Syntens oplossingen aangereikt die in de praktijk kunnen worden gerealiseerd. De leergang wordt mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.

Kortom, innovaties worden niet alleen bedacht maar ook direct toegepast.

Inschrijven kan met behulp van het inschrijfformulier dat verkrijgbaar is via
www.rpawestbrabant.nl

Trefwoorden: Arbeid, Arbeidsmarkt, Duo Job, Hrm, Innovatie, Leergangen, Leren, Levensfasebewust, Medewerkers, Personeel, Personeelsbeleid, Scholing, Ses, Syntens, Werk, Werkgelegenheid, Werkgever, Werknemer, West-brabant,

Contact 3pix Web development en consultancy

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share