Nederland heeft zich op een nieuw dieet gestort

Door: @ease4life  17-07-2009
Trefwoorden: Afvallen, Afslanken, Dieet

Wanneer de trend van gewichtstoename zich op dezelfde manier voortzet als voorheen, zal het percentage volwassenen met ernstig overgewicht (obesitas) de komende twintig jaar met 50% toenemen. Overgewicht vergroot de kans op welvaartsziekten en vergroot de kans op kanker en hart- en vaatziekten. @ease4life is sinds maart 2009 operationeel als website voor volledige online begeleiding bij het afvallen. De online begeleiding van @ease4life (te vinden via www.ease4life.nl) bevat een advies op basis van de persoonlijke behoefte, hierbij wordt rekening gehouden met geslacht, gewicht, leef- & beweegpatroon (hoe actief men is in werk of dagelijks leven).


Anniek Stoutjesdijk, manager van @ease4life licht toe: “Het proteïnedieet is een hype, maar mijns inziens niet iets tijdelijks. @ease4life staat garant voor een snel en blijvend resultaat op een gezonde en verantwoorde manier. Het @ease4life programma is volledig afgestemd op je persoonlijke situatie. We bieden een onbeperkt aantal contactmomenten, wat veel meer is dan via een reguliere begeleiding. Onze begeleiding bestaat uit een team van professionele diëtisten, die allen geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister van Paramedici.”


Mensen hebben steeds minder tijd en gaan voor gemak en begeleiding onafhankelijk van plaats en tijd. Ondanks de kredietcrisis is de markt voor online dieetproducten groeiend. Sinds de start van @ease4life hebben zich al in een paar maanden tijd 406 deelnemers aangemeld. Deze 406 deelnemers vielen (gemiddeld) 6,5 kg af in een cyclus van 6 weken. Deelnemers hebben gemiddeld 22 contactmomenten per cyclus van 6 weken.
Anniek Stoutjesdijk merkt op: “We merken dat deelnemers behoefte hebben aan individuele coaching op het moment dat ze het zélf aangeven. Het leven gaat steeds sneller, er is steeds meer werkdruk, steeds meer mensen nemen deel aan het arbeidsproces en er zal steeds meer behoefte ontstaan om in zo weinig mogelijk tijd, toch de juiste en kwalitatief goede begeleiding te ontvangen. Met het oprichten van @ease4life, speelt onze moederorganisatie Thuiszorg West-Brabant in op deze trends.”


De adviezen zijn gemaakt op basis van literatuurstudie en de (inhoudelijke) vragen worden beantwoord door professionele diëtisten. De begeleiding bestaat uit persoonlijke weekmenu's, dagelijkse motivatietips en informatie over bijzondere gelegenheden dus feestjes, uit eten etc. Verder is er de mogelijkheid om 24 uur per dag te mailen met @ease4life. De mails worden binnen 24 uur beantwoord, ook in het weekend. @ease4life biedt ook na het behalen van het eindresultaat een langdurige begeleiding.

Trefwoorden: Afslanken, Afvallen, Dieet, Eiwitdieet, Online Dieet, Proteine Dieet, Proteinedieet