Het eerste HyPerformance 400 A plasma-metaalsnijsysteem is nu leverbaar; de HPR400XD

Door: Hypertherm Europe  14-01-2009

Het eerste HyPerformance 400 A plasma-metaalsnijsysteem is nu leverbaar
HPR400XD, het snelste en krachtigste Hypertherm systeem op de markt

Roosendaal, Nederland—Hypertherm, de wereldleider in plasma-metaalsnijtechnologie, bouwt voort op zijn toonaangevende HyPerformance technologie met de introductie van het eerste 400 A HyPerformance systeem op de markt.

De HyPerformance Plasma HPR400XD® heeft de eer om het snelste en krachtigste HyPerformance systeem ooit te zijn. Door de PowerPierce™ technologie, waarop patent is aangevraagd, beschikt het systeem over een toonaangevende productiedoorsteekcapaciteit die veel groter is dan van andere 400 A systemen op de markt en zelfs van systemen met hogere amperages. Het systeem kan gemakkelijk 50 mm dik metaal doorsteken, 60% dikker dan de HPR260 en tot 25% dikker dan andere hoog amerage systemen op de markt. Dankzij het 400 A proces kan er tot 80 mm dik metaal vanaf de rand of onder een hoek mee worden gesneden.

Behalve ongeëvenaard krachtig is de HPR400XD ook snel. Door gebruik van gepatenteerde slijtdelen snijdt het apparaat in HyDefinition kwaliteit met hoge precisie 30% sneller dan de HPR260. Door gebruik van deze gepatenteerde technologie kan er langer, met hoge precisie worden gesneden tegen de helft van de normale bedrijfskosten.

De aanduiding “XD” is toegevoegd om de verschillende nieuwe capaciteiten en kenmerken van de HPR400XD te benadrukken. De belangrijkste daarvan zijn: stabielere stroomsterkte van de stroombron, gebruik van argon voor betere markering, betere snijresultaten in dun roestvast staal, en een Ohmisch contact, geïntegreerd in de toorts, voor starthoogte-meting.

De HPR400XD die in Europa voor het eerst te zien was op EuroBLECH 2008 in Hannover, Duitsland is enthousiast ontvangen door de markt. Er is voor de officiële introductie al een aanzienlijke vraag naar het systeem van klanten die niet kunnen wachten om dikker metaal sneller te snijden.

“Op grond van reacties van klanten denken wij dat de mogelijkheden en eigenschappen van de nieuwe HPR400XD de stoutste verwachtingen van de markt overtreffen”, aldus Kat McQuade, product marketing manager voor de HyPerformance serie van Hypertherm. “Ons meest veelzijdige HyPerformance systeem ooit, biedt nog meer snelheid bij grotere diktes, met superieure snijkwaliteit tegen lagere bedrijfskosten.”

Hypertherm ontwerpt en fabriceert de meest geavanceerde plasmasnijsystemen ter wereld voor toepassing in uiteenlopende industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasmasnijders en slijtdelen, evenals numerieke besturings- en hoogteregelingsapparatuur. Hypertherm systemen staan bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van de onderneming op het gebied van plasma-innovatie gaat 40 jaar terug, tot 1968, met Hypertherm’s uitvinding van plasmasnijden met waterinjectie. De onderneming telt meer dan 1000 medewerkers naast regionale vestigingen en partnervertegenwoordigingen wereldwijd.

EINDE

Contact: Yvette Leeflang via +31 (0) 165 596932 of [email protected]