Hypertherm brengt nieuwe versie uit van Phoenix Software om HyPerformance HPR400XD te ondersteunen

Door: Hypertherm Europe  04-03-2009

Hypertherm brengt nieuwe versie uit van Phoenix Software om HyPerformance HPR400XD te ondersteunen

Roosendaal, Nederland — 3 maart 2009 - Hypertherm, de wereldleider in plasmametaalsnijtechnologie heeft vandaag nieuwe versies van zijn populaire Phoenix software aangekondigd.

De nieuwe versies, Phoenix 6 en 8.5, bieden dezelfde indrukwekkende mogelijkheden als de voorgaande versies, maar voegen extra mogelijkheden toe voor ondersteuning van Hypertherm’s nieuwe HyPerformance HPR400XD— het eerste 400 Ampere HyPerformance systeem op de markt. Tot die extra mogelijkheden behoren verbeterde snijtabellen voor plaatmarkeringstoepassingen, doorsteekparameters en autogas ondersteuning. Daarnaast beschikt de Phoenix 8,5 versie over aangepaste snijtabellen voor Hypertherm’s nieuwste luchtplasmasysteem, de Powermax45.

Hypertherm’s Phoenix software wordt geleverd met Remote Help™, een duidelijke doorbraak in geavanceerde klantenondersteuning. Remote Help is een snelle en gemakkelijke manier om wanneer nodig uw CNC op afstand te laten aansturen door uw OEM of door Hypertherm. Remote Help is ook een goede manier om set-up bestanden, onderdelenprogramma’s en software updates over te brengen of te downloaden.

“Met Remote Help is het mogelijk om snel de benodigde technische ondersteuning te krijgen”, zegt Peter Brahan, leider van Hypertherm’s Automation team. “Binnen een minuut kunnen operators spreken met een technische service specialist die op afstand kan zien wat de software doet”.

Phoenix 8.5 beschikt verder over de CutPro Wizard™, waarop patent is aangevraagd. De CutPro Wizard werkt net als de wizards die bij gewone computersoftware worden gebruikt. Zelfs voor onervaren operators is het nu mogelijk om in minder dan vijf minuten met een snijtabel te kunnen werken. De Phoenix software van Hypertherm heeft de manier waarop metaalbewerkers hun machines bedienen drastisch veranderd. De nieuwe software beschikt over meer dan 40 verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om speciale snijtabellen voor toekomstig gebruik op te slaan, alsmede informatie over snijplaatrestdelen – stukken plaat die normaal worden beschouwd als “afval” of als onbruikbaar – waardoor aanzienlijk op materiaalkosten wordt bespaard, en de rentabiliteit wordt verhoogd.

Eigenaren van Hypertherm Automation controllers kunnen bij hun officiële OEM of Hypertherm distributeur terecht voor informatie over de nieuwe Phoenix versies.

Hypertherm ontwerpt en fabriceert de meest geavanceerde plasmasnijsystemen ter wereld voor toepassing in uiteenlopende industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasmasnijders en slijtdelen, evenals
numerieke besturings- en hoogteregelingsapparatuur. Hypertherm systemen staan bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De onderneming telt meer dan 1000 medewerkers en heeft vestigingen
en partnervertegenwoordigingen wereldwijd.

EINDE

Contact: Yvette Leeflang via +31 (0) 165 596932 of [email protected]