Hypertherm’s® Centricut® merk breidt het aanbod van Innerlogic (Kaliburn®)Proline2200 slijtdelen uit

Hypertherm’s® Centricut® merk breidt het aanbod van Innerlogic (Kaliburn®)Proline2200 slijtdelen uit van Hypertherm Europe

Door: Hypertherm Europe  21-05-2008

Hypertherm’s® Centricut® merk breidt het aanbod van Innerlogic (Kaliburn®) Proline2200 slijtdelen uit

HANOVER, N.H. – januari 2008 – Hypertherm’s Centricut merk bouwt voort op het succes van z’n onlangs geïntroduceerde reeks Innerlogic ProLine2200 slijtdeelsets en voegt een 150 A slijtdeelset toe aan deze productfamilie. De nieuwe slijtdeelset van 150 A wordt toegevoegd aan de reeks Proline2200 slijtdeelsets van 50, 70, 100 en 200 A, die in 2007 op de markt kwamen.

“Er is veel vraag naar de eerste vier Proline2200 slijtdeelsets”, aldus Dean Lizotte, teamleider van Hypertherm’s Centricut merk . “Proline gebruikers hebben ons verteld dat de slijtdelen van het Centricut merk langer meegaan en beter snijden dan enig ander slijtdeel dat ze hebben gebruikt. Daarnaast hebben ze aangegeven dat er behoefte is aan een 150 A slijtdeelset.”

Naast langere levensduur en betere snijkwaliteit dragen de Centricut merk slijtdelen ook bij aan lagere operationele kosten van de Proline2200. De hogere prestaties en lagere operationele kosten zijn te danken aan twee Hypertherm uitvindingen: de gepatenteerde SilverLine® elektroden en de CoolFlow™nozzles waarop octrooi is aangevraagd.

De SilverLine elektrodetechnologie bestaat uit het vastlassen van een zilveren voorkant aan een koperen elektrode basis, waarna een hafnium pen in het zilver wordt aangebracht. De CoolFlow nozzle technologie zorgt voor betere geleidingskoeling, O-ringkoeling en afdichtingsbetrouwbaarheid. Daarnaast worden stromingsstagnatie en lekken naar de plasmakamer voorkomen.

Hypertherm ontwerpt en produceert de meest geavanceerde plasma metaalsnijsystemen ter wereld voor toepassing in allerlei industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasmasnijders en slijtdelen, evenals numerieke besturings- en hoogteregelingsapparatuur. Hypertherm systemen staan bekend om het snel, nauwkeurig en met hoge betrouwbaarheid snijden van metaal, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van de in New Hampshire, USA gevestigde onderneming op het gebied van plasmainnovatie gaat 40 jaar terug, tot 1968, met Hypertherm’s uitvinding van plasmasnijden met waterinjectie. De onderneming heeft meer dan 900 medewerkers, regionale vestigingen en partnervertegenwoordigingen wereldwijd.


EINDE


Contact: Yvette Leeflang, telefoon +31 (0) 165 596932 of [email protected]