Hypertherm verwerft toonaangevende producent van CAM nesting software

Door: Hypertherm Europe  14-01-2009

Hypertherm verwerft toonaangevende producent van CAM nesting software

Roosendaal, Nederland — 12 januari 2009— Hypertherm, de wereldleider in plasmametaalsnijtechnologie heeft vandaag de overname van de hoofdactiviteiten van MTC Software bekendgemaakt, een ontwikkelaar van computer-ondersteunde productiesoftware (CAM) die wordt gebruikt in de plaatmetaalverwerkende industrie.

Met behulp van MTC’s softwareproducten kunnen ondernemingen hun snijproces optimaliseren waardoor snijkwaliteit en productiviteit worden verbeterd en er minder snijafval overblijft. De CAM software wordt toegepast in combinatie met numerieke systemen voor zuurstofgas-, plasma-, waterstraal-, laser- en andere snijprocessen.

“Hypertherm’s plasmasnijsystemen zorgen al vele jaren voor toonaangevende prestaties, betrouwbaarheid en productiviteit”, vertelt Hypertherm oprichter en president Dick Couch. “Het opnemen van MTC’s software in onze numerieke besturingsproducten zal Hypertherm en MTC klanten blijven voorzien van reproduceerbare, optimale snijresultaten en eenvoudige integratiemogelijkheden.”

“Hypertherm en MTC delen dezelfde ambitie: producten maken waarmee klanten productiever en rendabeler kunnen werken”, aldus MTC CEO John Rosenberg. “Hoewel dit altijd al een MTC doelstelling was, is dit in het huidige economische klimaat nog belangrijker geworden.”

MTC Software, dat deze maand zijn 25-jarig bestaan viert, heeft een reputatie opgebouwd als toonaangevende ontwikkelaar van computer-ondersteunde productiesoftware en staat bekend om zijn sterke klantgerichtheid en eersteklas technische ondersteuning. De MTC ProNest, TurboNest en andere producten onderscheiden zich door hun gebruiksgemak en verhoogde productiviteit.

Hypertherm is niet van plan om als gevolg van deze acquisitie belangrijke veranderingen door te voeren bij MTC. Het MTC hoofdkantoor blijft gevestigd in Lockport, New York en de 40 medewerkers blijven werken op hun huidige locaties. MTC heeft wereldwijd kantoren en distributiepartners.

Hypertherm ontwerpt en fabriceert de meest geavanceerde plasmasnijsystemen ter wereld voor toepassing in uiteenlopende industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasmasnijders en slijtdelen, evenals numerieke besturings- en hoogteregelingsapparatuur. Hypertherm systemen staan bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van de onderneming op het gebied van plasma-innovatie gaat 40 jaar terug, tot 1968, met Hypertherm’s uitvinding van plasmasnijden met waterinjectie. De onderneming telt meer dan 1000 medewerkers naast regionale vestigingen en partnervertegenwoordigingen wereldwijd.


EINDE

Contact: Yvette Leeflang via +31 (0) 165 596932 of [email protected]