Nieuwe Duramax-toortsen van Hypertherm voor plasmasnijsystemen

Door: Hypertherm Europe  19-07-2012
Trefwoorden: Metaal, Plaatbewerking, Plasma

Nieuwe Duramax-toortsen van Hypertherm voor plasmasnijsystemen Powermax600, Powermax800, Powermax900, MAX42 en MAX43  

Roosendaal, 21 mei 2012 – Hypertherm, fabrikant van geavanceerde snijsystemen, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van Duramax™-retrofit-toortsen voor nog eens vijf plasmasnijsystemen: Powermax600®, Powermax800®, Powermax900®, MAX42® en MAX43®.   Duramax-toortsen bevatten gepatenteerde technologie, zoals een Conical Flow™-nozzle en elektrode met veer. Daarmee kan de boog betrouwbaarder worden gestart en vergeleken met originele plasmatoortsen gaan de slijtdelen maar liefst zesmaal zo lang mee.  

“Hoewel sommige van deze plasmasystemen al twintig jaar bestaan, weten we dat er nog altijd tienduizenden mensen zijn die dag in dag uit vertrouwen op deze specifieke Powermax- en MAX-systemen. Ook zij hebben recht op de beste plasmatechnologie die er bestaat”, aldus Clayton Gould, Product Marketing Manager van Hypertherm.  

De nieuwe Duramax-toortsen zijn verkrijgbaar als ergonomische 75-graden handtoorts of als aanpasbare machinetoorts. Naast de Powermax600, Powermax800, Powermax900, MAX42 en MAX43 zijn er Duramax-retrofit-toortsen beschikbaar voor de Powermax1000, Powermax1250 en Powermax1650. Al deze toortsen hebben de volgende voordelen:  
·         Wanneer slijtdelen langer meegaan, nemen de totale kosten af.
·         Klanten hoeven maar een beperkt aantal slijtdelen op voorraad te houden voor de meest 
          uiteenlopende systemen.
·         Retrofitting is erg gemakkelijk, dankzij gebruik van dezelfde koppelingen als de originele   
          systeemtoortsen.  

Hypertherm ontwerpt en fabriceert geavanceerde snijproducten voor toepassing in allerlei industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasma- en lasersystemen, slijtdelen, CNC-bewegings- en ‑hoogteregelingen en snijsoftware. Hypertherm-systemen staan bekend om hun prestatievermogen en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van het bedrijf op het gebied van metaal snijden gaat terug tot meer dan 40 jaar geleden, toen Hypertherm in 1968 het plasmasnijden met waterinjectie uitvond. Het bedrijf, dat in handen is van de medewerkers zelf, heeft wereldwijd meer dan 1.200 medewerkers, evenals vestigingen en vertegenwoordigingen over de hele wereld.  
EINDE    
Contactpersoon: Yvette Leeflang, +31(0) 165 596932 of [email protected]  

Trefwoorden: Metaal, Metaalsector, Plaatbewerking, Plasma, Slijtdelen

Ander nieuws en updates van Hypertherm Europe

Hypertherm op EuroBLECH 2012 van Hypertherm Europe thumbnail
19-07-2012

Hypertherm op EuroBLECH 2012

Hypertherm op EuroBLECH 2012 met nieuwe systemen voor het snijden van metaal en de laatste ontwikkelingen in snijtechnologie


Hypertherm op EuroBLECH 2012 van Hypertherm Europe thumbnail
19-07-2012

Hypertherm op EuroBLECH 2012

Hypertherm op EuroBLECH 2012 met nieuwe systemen voor het snijden van metaal en de laatste ontwikkelingen in snijtechnologie