Schikking Hypertherm in rechtszaak over octrooien

Door: Hypertherm Europe  26-06-2009

Schikking Hypertherm in rechtszaak over octrooien

Roosendaal, 1 april 2009 – Hypertherm, de wereldleider in plasmametaalsnijtechnologie, heeft vandaag een gunstige uitkomst aangekondigd van een rechtszaak over octrooien tegen American Torch Tip Corporation (ATTC).

Hoewel de precieze bepalingen niet bekend zijn gemaakt, houdt de schikking onder meer in dat ATTC Hypertherm een contante vergoeding uitkeert en dat is overeengekomen dat ATTC de productie van de betwiste onderdelen staakt. Verder stemt ATTC ermee in om belangrijke onderdelen die het bedrijf voor de HyPerformance HPR-systemen van Hypertherm in voorraad heeft, te vernietigen.

“Hypertherm spendeert enorm veel aan de ontwikkeling van technisch geavanceerde plasmasnijsystemen en slijtdelen”, aldus Evan Smith, vicepresident en general manager van Hypertherm. “Wij zijn van mening dat de klanten van Hypertherm dankzij onze innovaties kunnen
rekenen op unieke voordelen en een superieure productiviteit en winstgevendheid. Wij willen onze techniek dan ook goed beschermen en we gebruiken alle juridische mogelijkheden om schending van onze octrooien te voorkomen.”

Hypertherm heeft in 2005 een rechtszaak aangespannen tegen ATTC voor schending van vier gepatenteerde technieken. De octrooien hadden betrekking op technologie van Hypertherm voor een hogere snijsnelheid, slijtdelen die langer meegaan, een betere snijkwaliteit, een betere koeling
van de toorts en slakvrije resultaten voor klanten die werken met originele Hypertherm-slijtdelen. De Hypertherm-octrooien zijn van toepassing op meer dan dertig slijtdelen voor circa twintig Hypertherm-systemen. Voor ATTC houdt de schikking een verbod in om deze onderdelen te blijven produceren.

Hypertherm ontwerpt en fabriceert de wereldwijd meest geavanceerde plasmasnijsystemen voor toepassing in allerlei industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasmasystemen en slijtdelen, evenals
CNC-bewegings- en -hoogteregelingen. Hypertherm-systemen staan bekend om hun prestatievermogen en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van het bedrijf op het gebied van plasma-innovatie gaat terug tot 40 jaar geleden, toen Hypertherm in 1968 het plasmasnijden met waterinjectie uitvond. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.000 medewerkers, evenals vestigingen en vertegenwoordigingen over de hele wereld.

EINDE

Contactpersoon: Yvette Leeflang, 0031 (0) 165 596932 of [email protected]