Interflon organiseert speciale workshops: “energie besparen door machines slimmer te smeren”

Interflon organiseert speciale workshops: “energie besparen door machines slimmer te smeren” van Interflon Holland

Door: Interflon Holland  05-11-2007

Interflon organiseert speciale workshops:
“energie besparen door machines slimmer te smeren”

Roosendaal, 2 november 2007 – Door machines met betere smeermiddelen te smeren, komt er een zeer rendabele energiebesparing én milieuwinst binnen handbereik die door de industrie nog nauwelijks wordt benut. Gesmeerd met hoogwaardige smeermiddelen gebruiken machines tot 15% minder energie bij een tot 80% lager smeermiddelenverbruik t.o.v. gewone, petrochemische oliën en vetten.

Omschakelen op betere smeermiddelen loont.
Hoogwaardige smeermiddelen verlagen de wrijving in machines. Hierdoor daalt het opgenomen vermogen en daarmee de energiekosten. Daarbij is omschakelen op betere smeermiddelen eenvoudig. Het vereist geen investeringen en de terugverdientijd is zelden langer dan 6 maanden. Vrijwel alle bedrijven die zich dit realiseren schakelen over. En met succes!

Speciale workshops
Hoe, en met hoeveel bedrijven hun energieverbruik met moderne smeermiddelen kunnen verminderen is te ontdekken tijdens een van de speciale workshops welke smeermiddelenspecialist Interflon nu ook in Nederland organiseert rond het thema “energie besparen door machines slimmer te smeren”
In deze workshops komen tijdens korte, toepassingsgerichte sessies onderwerpen aan bod zoals: de werking van energiebesparende smeermiddelen, toepassingen in tandwielkasten, kettingen, hydraulische en pneumatische installaties en motoren, resultaten behaald in de praktijk in verschillende branches en het effect van dit type smeermiddelen op energieverbruik, onderhoudskosten, smeerfrequenties en de milieubelasting.

Lagere energierekening
Na deze workshop zal u duidelijk zijn dat kostenbesparende smeermiddelen een belangrijke bijdrage kunnen leveren het verlagen van de energierekening en duurzaam energiegebruik. De vele tips die u krijgt kunt u meteen toepassen. Zij besparen direct elektriciteit - en vertalen zich zo in betere bedrijfsresultaten.

Inschrijven
De volgende 3 workshops “energie besparen door machines slimmer te smeren” worden gehouden in Nieuwegein op 28.11.2007, in Ridderkerk op 23.01.2008 en in Cuyk op 20.02.2008. Deelname aan de workshops is gratis voor de doelgroep, w.o. technisch-/ onderhoudsmanagers, productiemanagers, energie managers en directies van producerende bedrijven. Inschrijvingen kan op de website van Interflon: www.interflon.com.
Interflon geeft over dit thema ook een white paper uit dat aangevraagd kan worden op telefoonnummer 0165.55.45.11 of per e-mail: holland@interflon.com

Over Interflon
Interflon maakt smeermiddelen waarmee bedrijven kosten besparen. De snel groeiende onderneming heeft productiefaciliteiten in Roosendaal, Nederland en verkoopkantoren in 37 landen. Interflon producten verlagen de onderhoudkosten en het energieverbruik van machines die gebruikt worden in de industrie en de voedingsmiddelen branche. Interflon smeermiddelen worden door honderden vooraanstaande machinefabrikanten aanbevolen en door meer dan 135.000 bedrijven gebruikt.

Note voor de redactie:

Meer informatie en casestudies over gerealiseerde besparingen kunt u vinden op www.interflon.com. Wilt u een workshop bijwonen, de white-paper “energie besparen door slimmer smeren” ontvangen of heeft u andere vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met:

Dhr. Ron van der Wel, Marketing Director
Belder 47
4704 RK Roosendaal
Tel. 0165.553911
rvdwel@interflon.com
www.interflon.com