Indivudualiteit in maatwerk

Indivudualiteit in maatwerk van Woonstudio Roosendaal

Door: Woonstudio Roosendaal  09-07-2008

De tijd dat het aanbod van de producent in grote mate bepaalde. hoe onze slaapkamer eruti zag, is voorbij.

De trend naar individuele, op maat gemaakte en op de situatie afgestemde producten is een mondiaal gegeven en inmiddels uitganspunt voor de ontwikkeling van vele nieuwe p;roducten.

Het Viceversa programma is ook ontwikkeld vanuit de filosofie en biedt een raamwerk, waarbinnen men tot in het kleinste detail zelf bepalen kan hoe de kast eruit zal zien.

Viceversa kent geen standaardmaten; de maten van de schuifdeuren en het achterliggende interieur zijn altijd het resultaat van de beschikbare ruimte enerzijds en de wensen en eisen van de opdrachtgever anderzijds. Alle componenten van de kast worden exact op maat gemaakt, zowel in de breedte, diepte als hoogte. Ook aantal, kleur, materiaal en aard worden door de opdrachtgever zelf bepaald.

Bovendien bestaan er nauwelijks beperkingen; de kasten kunnen werkelijk overal worden ingebouwd, ook tegen of onder de schuine kappen, met draaideuren of schuifdeuren, met of zonder pasblenden (om obsta-kels weg te werken), als hoekkast, roomdivider of inloopkast, om een paar voorbeelden te noemen.

Daarmee is het Viceversa programma veel meer als een traditionele (slaapkamer-)kast; door de vele mogelijkheden biedt Viceversa voor iedere situatie, waar een gebrek aan bergruimte een probleem vormt, de ideale oplossing, thuis maar ook op kantoor.
Schuifdeuren kunnen bodemrollend of hangend worden uitgevoerd en zijn altijd dubbelzijdig afgewerkt, doordat het beslag onzichtbaar in het frame is weggewerkt.

De bodemrollende schuifdeuren, die uit een aluminium frame en een vulling naar keuze bestaan, lopen in een railset. Deze railset bestaat uit een vloer- en een plafondrail, die - indien mogelijk- direkt aan het plafond en op de vloer wordt gemonteerd. De rails kunnen één - twee of driesporig worden uitgevoerd, afhankelijk van de situatie. Bovendien bestaan er speciale vloerrails voor toepassing in combinatie met tapijt of parket, waarbij de rails ingelaten wordt.


Het frame wordt getypeerd door de verticale greeplijst. Er worden 3 varianten aangeboden, Viceversa 25, 35 en 45, en is leverbaar in blank aluminium, wit, zwart en brons.  Bij Viceversa 35 en 45 vormt dit frame de basis om de deur verder te individualiseren. De vorm van de greeplijst is zo ontwikkeld, dat hierop additionele grepen (covers genaamd) gemonteerd kunnen worden. Deze covers zijn in vele kleuren leverbaar, geanodiseerd of gelakt, en bepalen in grote mate een ingelaten komgreep, gesloten, met een stofborstel, met een lange of korte tube, met een slot of met een decoratieve D-handle. De klant beslist waar en welke covers toegepast worden, maar de deur kan uiteraard ook zonder covers worden geleverd.

Als de schuifdeuren hangend worden uitgevoerd lopen de schuifdeuren aan de bovenzijde in en plafondrail (met of zonder blende) en wordt de deur aan de onderzijde geleidt, zodat geen vloerrail hoeft te worden gemonteerd. Deze variant is daardoor uitermate geschikt voor roomdividers en of inloopkasten.

Schuifdeuren kunnen max. 125 cm breed zijn en de max. inbouwhoogte (zonder plasblenden) bedraagt 305 cm. Railsets kunnen naadloos tot een breedte van 600 cm worden gemonteerd.

Prefereert men draaideuren dan voorziet Viceversa ook in deze behoefte. De draaideuren worden eveneens op maat gemaakt en bestaan ook uit een frame in aluminium en een vulling naar keuze. Het frame wordt allen in blank aluminium aangeboden. Bijzonder aan de draaideuren van Viceversa is het feit, dat de achterzijde van de draaideuren ook afgewerkt kunnen worden met een vulling, hetgeen zeker aan te raden is bij de toepassing van materialen, die standaard niet aan de achterzijde zijn afgewerkt, zoals bijvoorbeeld gekleurd glas.

Ondanks het feit dat Viceversa kasten in principe van wand tot wand en van vloer tot plafond worden ingebouwd, bestaat de mogelijkheid een afsluitpaneel of aanslaglijst toe te passen in die situaties, waar dit niet mogelijk is. De panelen kunnen worden in hetzelfde decor als de schuifdeuren of het binnenwerk, en worden naar keuze afgewerkt met een ABS-band of een aluminium strip.

Zeer bijzonder is de grote keuze aan deurvullingen: er worden vele materialen aangeboden, zoals gemelamineerde, hardkunststof of gefineerde panelen, Lloyd Loom, bamboe, spiegels, gekleurd, gezuurd en of gelaagd glas; ieder op zich in talloze kleurstellingen uit te voeren. Het totale assortiment omvat ruim 300 kleuren en materialen en samen met de uitgebreide kleurstellingen voor frames en covers worden er nauwelijks beperkingen gesteld aan fantasie, smaak en combinatiemogelijkheden.

Omdat het front zicht doorgaans in een bestaande architectuur dient te integreren, wordt bovendien de mogelijkheid geboden ook horizontale accenten te zetten, middels een optische of fysieke segmentering van de schuifdeur. Hierdoor wordt het aantal mogelijkheden oneindig, aangezien wederom per segment een materiaal en decor gekozen kan worden!

Daar waar schuifdeuren vooral esthetisch bepaald worden, worden de kastinterieurs vooral bepaald door functionaliteit. De range aan beschikbare componenten is groot en omvat alle zaken die nodig zijn om de complete garderobe of hetgeen men wenst op te bergen, onder te brengen.
Vast of verstelbare legplanken, garderoberails of – lift, ladenboxen in meerdere breedtematen, uitrekplanken en talloze accessoires, zoals pantalonhouders, stropdassenhouders en andere handige zaken, worden in functie van de wensen van de klant gecombineerd tot een oplossing op maat, waarbij alles overzichtelijk gerangschikt wordt.

De binnenwerken worden aangeboden in 9 decoren (wit, lichtgrijs, antraciet, alabaster, alulook, kersen, beuken, berken en eiken), waarbij de kanten naar keuze worden voorzien van een ABS-kant of een aluminium strip. Uiteraard kunnen ook diverse decoren binnen een interieur gecombineerd worden door ladenfronten uit te voeren in hetzelfde materiaal als de schuif- of draaideuren. Achterwanden staan ter beschikking, maar zijn constructief niet nodig.

Een hedendaagse kastenwand is meer een opbergmeubel. Net als de slaapkamer niet alleen de ruimte is om in te slapen. De slaapkamer maakt een prominenter deel uit van onze inrichting en onze manier van leven, waardoor functies verschuiven en het wenselijk is dat de meubels daaraan aangepast moeten worden. Met Viceversa is dat geen probleem. Televisies, computers en andere zaken kunnen probleemloos geïntegreerd worden in het ontwerp en dimbare verlichting scheppen sfeer en intimiteit, wanneer dit gewenst wordt.

Viceversa staat voor perfecte Noteborn kwaliteit en dat tegen een interessante prijs, die overigens afhankelijk is van uw keuze en wensen. Overtuig uzelf van de oneindige mogelijkheden, het beste door een bezoek aan de showroom van onze regionale dealer. En indien u al maten kunt meenemen, kan men met de speciaal hiervoor ontwikkelde software terstonds een gedetailleerde tekening met een vrijblijvende offerte voor u uitwerken.