Miele Campus geopend

Miele Campus geopend van Woonstudio Roosendaal

Door: Woonstudio Roosendaal  25-09-2008

Onderstand het persbericht van Miele n.a.v. de opening van het nieuwe pand vorige week.
Miele Campus opent haar deuren
Alweer 70 jaar geleden werd de eerste officiële Miele-vestiging in Nederland geopend. Inmiddels is Miele Nederland B.V. uitgegroeid tot de belangrijkste buitenlandse vestiging van het wereldwijd opererende concern Miele & Cie. KG en is de opening van het nieuwe Miele-gebouw, de Miele Campus, in Vianen (Utrecht) een feit.

Kernwaarden
De basis voor de succesvolle ontwikkeling van het Duitse familiebedrijf werd in 1899 gelegd door de oprichters Carl Miele en Reinhard Zinkann. De onderneming wordt inmiddels door de vierde generatie geleid en blijft trouw aan de bedrijfsfilosofie 'Immer Besser'. In het verlengde van deze filosofie zijn kwaliteit, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, design en functionaliteit de vijf kernwaarden die sinds de oprichting de leidraad zijn voor alle Miele-activiteiten. Deze ondernemingsactiviteiten richten zich voornamelijk op drie dimensies: de markt, de mens en het milieu. Natuurlijk streeft Miele naar een zo goed mogelijk economisch rendement, maar wordt er ook gekeken naar de gevolgen voor de mensen binnen en buiten de onderneming. En probeert Miele het milieu hierbij zo min mogelijk te belasten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook diep verankerd in de bedrijfsstrategie van Miele.

Inspiratie, demonstratie en innovatie
De Miele Campus is een verzameling van gebouwen waarbinnen de diverse bedrijfsonderdelen van Miele Nederland B.V. hun plaats hebben en wij onze gasten zullen ontvangen”, licht Algemeen Directeur Edwin van der Wolde toe. “De 35 meter hoge reclamemast met een afmeting van 11 bij 13 meter toont het Miele-logo en de pay off 'er is geen betere' en is gepositioneerd op de rand van de Campus. Het geeft de grootsheid van het Miele-complex aan en bevestigt ons marktleiderschap”. In de nieuwbouw zijn onder andere het Miele Inspirience Centre, het Miele Culinary Institute en twee VitaSteam Stoomtheaters ondergebracht.

Miele Inspirience Centre
Inspireren en ervaren. Daar draait het om in het Miele Inspirience Centre. Op de 3.000 vierkante meter is alles afgestemd op totaalbeleving. Of het nu de entree, het interieur of de productpresentaties betreft, overal is vanuit dezelfde visie te werk gegaan. Met als resultaat een interactieve showroom waar innovatie en demonstratie centraal staan. Een rondleiding door het Inspirience Centre leidt langs afzonderlijke productwerelden die een heldere afspiegeling van de totale assortiment vormen. Dit kan samen met een Miele-adviseur of individueel. Met behulp van een 'elektronische adviseur', een hypermoderne iPod met touch screen, is het mogelijk een interactieve ontdekkingstocht te maken en het hele centrum te 'beleven'. Zo zijn er onder meer de was-, woon- en kookwereld. Daar komen de nieuwste trends, kleuren en designs aan bod, waaronder het horizontale Panoramicdesign van de Miele-inbouwapparatuur. In de kookwereld bevinden zich grote kookeilanden met de modernste afzuigkappen, kookplaten, ovens, combimagnetrons en koel- en diepvrieskasten. En natuurlijk het assortiment stoomovens, waarvan de hogedrukstoomoven het absolute paradepaardje is. In een ander gedeelte van het Miele Inspirience Centre krijgen de bezoekers een indruk van de vele bedrijfsmatige toepassingen van Miele-apparatuur. Daarbij gaat het vooral om wassen, afwassen en industrieel reinigen. De accessoireshop biedt tenslotte een ruime sortering aan mooie en handige artikelen, van pannen, bestek en serviesgoed tot reinigingsmiddelen, filters en onderhoudsmiddelen. Voor de bezoekers van het Miele Inspirience Centre biedt Miele de mogelijkheid te lunchen of dineren in het à-la-carterestaurant. Het Miele Inspirience Centre is zes dagen per week geopend. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, op dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Miele Culinary Institute
Belangrijk onderdeel van de Miele Campus is het Miele Culinary Institute. Een uitgebreide kookschool waar consumenten op verschillende manieren de keukenapparatuur van Miele zelf kunnen ervaren. Waar consumenten onder leiding van professionele koks kunnen deelnemen aan culinaire workshops. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer leren zij de fijne kneepjes van het koken en genieten zij van de zelf bereide gerechten in het restaurant. Bovendien worden er masterclasses op hoog niveau georganiseerd. Ook voor bedrijven biedt het Miele Culinary Institute vele mogelijkheden voor workshops, presentaties of op maat gemaakte programma's. Op www.miele.nl is een overzicht te vinden van alle workshops, tarieven en data.

VitaSteam Stoomtheaters
De Miele Campus beschikt over twee VitaSteam Stoomtheaters. In deze theaters worden kostenloze consumentendemonstraties gegeven voor mensen die zich oriënteren op de aanschaf van inbouwapparaten voor in de keuken. Door middel van videoschermen en persoonlijke presentaties worden de theatergasten wegwijs gemaakt met de mogelijkheden van het Miele-assortiment. De consumenten¬demonstraties bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte en worden – met uitzondering van zondag - dagelijks gehouden. Op www.miele.nl wordt een overzicht weergegeven van de data en tijden van de consumentendemonstraties.

Waterbar
Zonder energie kunnen apparaten niet functioneren. Bij de ontwikkeling en het ontwerp van alle apparaten besteedt Miele zeer veel aandacht aan een zo laag mogelijk energieverbruik met behoud van een optimaal resultaat. Voor de was- en afwasautomaten richt Miele zich tevens op een spaarzaam gebruik van water. Dat Miele 'iets' met water heeft, blijkt ook uit de inrichting van het Miele Inspirience Centre. Hier keert het thema water op meerdere plekken terug, zoals in de waterbar. In deze bijzondere waterbar worden meer dan 70 soorten water gepresenteerd. Het water, dat uit alle delen van de wereld komt, is van de hoogste kwaliteit en gebotteld in fraai vormgegeven flessen. In het à-la-carterestaurant schenkt Miele – geheel kostenloos – een selectie uit het brede aanbod van water.