EERST STYLEN, DAN IN DE VERKOOP!

EERST STYLEN, DAN IN DE VERKOOP! van Bureau van Huystee: Styling & Advies

Door: Bureau van Huystee: Styling & Advies  21-05-2008
Trefwoorden: Interieuradvies, Verkoopstyling, Woning Verkopen

Wie in Rosmalen en omstreken zijn huis wil verkopen heeft de laatste tijd meer concurrentie gekregen door de woningbouw in o.a. De Groote Wielen. Het aanbod van koopwoningen is momenteel zeer hoog. Om de eígen te koop staande woning uit dit grote aanbod op te laten vallen is het van belang dat die er aantrekkelijk, verzorgd én ruimtelijk uitziet en daarmee een zeer grote groep potentiële kopers aanspreekt.

Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van een woning, waarbij de woning zo wordt ingericht dat elke kijker zich er thuis voelt en de verkoopkansen worden vergroot. Uit onderzoek is gebleken dat een kleine investering meer effect heeft op de verkoop dan het verlagen van de verkoopprijs.
Verkoopstyling is een vak. Het gaat verder dan het eenvoudigweg verschuiven van de bank, het witten van een muur en het plaatsen van een bloemetje. Het vraagt om veel creativiteit, ruimtelijk inzicht, oog voor detail en deskundigheid o.a. over de invloed van kleuren die in een huis gebruikt worden op de ruimte en op de kijkers.
Diverse makelaars geven reeds adviezen aan verkopers hoe ze hun woning moeten presenteren, maar vaak zijn die niet voldoende. Van veel kijkers is bekend dat ze “moeilijk door een huis heen kunnen kijken”. Een kastje dat net op een verkeerde plaats staat, een extra stoel die de ruimte te klein maakt. Voor een koper kunnen die ogenschijnlijk onbelangrijke zaken reden zijn om van de koop af te zien.

Potentiële kopers starten veelal met zoeken op internet. Via diverse sites van makelaars kunnen tegenwoordig ook foto’s, soms zelfs een filmpje, van het interieur worden bekeken. Spreekt de inrichting niet aan, dan is met één klik de kans op een bezichtiging door die persoon al verkeken. Helaas zetten heel veel makelaars, soms zelfs onvoorstelbaar, slechte foto’s op sites als Funda. De was ligt nog in de badkamer op de grond, het bed is slecht opgemaakt, rommel onder en op de kasten zijn enkele voorbeelden hiervan. De kwaliteit van de foto en vanuit welke hoek genomen spelen natuurlijk ook een grote rol. Om aansprekende foto’s te maken dient het huis dus eerst verkoopklaar te worden gemaakt!
Om bij het verkoopklaar maken van de woning te helpen komt Trix van Huystee op afspraak langs. Zij kijkt objectief naar de woning en gaat, eventueel samen met de verkoper, direct aan de slag om de juiste sfeer te creëren. Met deze aanpak is het effect meteen zichtbaar.
Bureau Allee is als eerste bureau in de regio aangesloten bij het Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten en biedt haar diensten rechtstreeks aan particulieren aan en via makelaars. Kijk voor meer informatie op www.bureauallee.nl of bel 0612101962.

Trefwoorden: Cnvv, Herinrichten, Huis Stylen, Huis Te Koop, Interieuradvies, Verkoopklaar Maken, Verkoopstyling, Verkoopstylisten, Woning Verkopen

Contact Bureau van Huystee: Styling & Advies

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share