Heijmans koopt installatiebedrijf Burgers Ergon

Door: Heijmans  09-11-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername

's-Hertogenbosch - Heijmans NV en Burgers Ergon hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de voorgenomen overname van het installatiebedrijf door Heijmans. Burgers Ergon ontwerpt, realiseert en onderhoudt complete installaties in de marktsegmenten gezondheidszorg, (semi) overheid, commercieel vastgoed, onderwijs en high tech clean industrie.

De vraag naar totaaloplossingen is duidelijk merkbaar in de markt. Het aantal Design en Construct- opdrachten neemt toe, en er is ook een groeiend aantal projecten op de PPS-markt. Het belang van de installatiecomponent daarin neemt toe. De toenemende behoefte aan service en onderhoudsconcepten is daaraan gekoppeld.
De voorgenomen overname van Burgers Ergon is een belangrijke stap in de full service strategie van Heijmans. De overname sluit aan bij de strategische doelstelling voor 2008, 35% van de omzet in de ontwerpfase en 20% in de service- en onderhoudsfase van het proces te realiseren.

Burgers Ergon
Burgers Ergon is opgericht in 1928 en sindsdien een leidende speler op de Nederlandse markt. Het bedrijf behoort, naar opbrengsten gemeten, tot de top 5 van installatiebedrijven. De onderneming opereert uitsluitend op de Nederlandse markt en heeft zo'n 1.400 medewerkers in dienst. Met acht vestigingen - hoofdvestiging in Eindhoven - verspreid over heel Nederland, is vorig jaar een omzet bereikt van circa € 190 miljoen. De verwachte omzet voor 2006 is circa € 210 miljoen. De omzet is voor ongeveer 65 procent gerelateerd aan nieuwbouwprojecten. De activiteit service en onderhoud vertegenwoordigt zo'n 35 procent van de omzet.

Burgers Ergon is gespecialiseerd in projecten op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Zowel voor de ontwerpfase als beheerfase heeft het installatiebedrijf gespecialiseerde onderdelen. Ook is de onderneming actief in specialismen als brandbeveiliging, sprinkler-installaties, beveiligingssystemen, telecom en meet- en regeltechniek.

Enkele recente opdrachten:
- Philips High Tech Campus, Eindhoven
- Renovatie Ministerie van Financiën (PPS)
- Nieuwbouw Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Universiteit van Amsterdam
- Laboratorium Nanotechnologie, TNO Delft (in samenwerking met Heijmans)
- Shell Technology Center, Amsterdam (in samenwerking met Heijmans)
- Leerpark Dordrecht (in samenwerking met Heijmans)

Due diligence
Heijmans start een due diligence onderzoek. Dat zal naar verwachting medio januari 2007 worden afgerond. Burgers Ergon zal haar activiteiten als zelfstandige divisie en onder eigen naam voortzetten. Heijmans verwacht in 2007 een positieve bijdrage aan de winst per aandeel.

Trefwoorden: Bedrijfsovername