Heijmans ontwikkelt 225 woningen in Apeldoorn

Door: Heijmans  28-03-2006
Trefwoorden: Bouw, Vastgoed

Heijmans heeft een overeenkomst getekend met de gemeente Apeldoorn voor de ontwikkeling en realisatie van 225 koopwoningen in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. De verwachte totale verkoopopbrengst bedraagt circa € 50 miljoen.

Heijmans Vastgoed ontwikkelt en realiseert de woningen op basis van een stedenbouwkundig plan dat is opgesteld door de gemeente Apeldoorn. In dit plan stelt de gemeente hoge eisen aan mobiliteit, de integratie van water en groen en de toepassing van duurzame energie. Na de verkoop, bouwt Heijmans de woningen.

De eerste fase van de wijk Zuidbroek, genaamd 'Het Mozaïek', omvat 83 woningen. Hiervan worden 53 woningen gebouwd volgens het Wenswonen®-concept, waardoor de koper het volume, de plattegronden, de gevelindeling en de materiaalkeuze van de woning grotendeels zelf kan bepalen en direct zicht heeft op de kosten die de keuzes met zich meebrengen.
Heijmans verwacht de eerste woning op te leveren aan het einde van 2007.
De tweede fase van Zuidbroek, 'Het Rooster', staat gepland vanaf 2008. In deze fase ontwikkelt en bouwt Heijmans 142 woningen.

Trefwoorden: Bouw, Vastgoed