Heijmans versterkt vastgoedpositie in Noord- Nederland

Door: Heijmans  07-12-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername

's-Hertogenbosch - Heijmans Vastgoed heeft de activa en passiva van Bouwfonds Langewold B.V. en de grondposities van Grondbank Noord- Nederland B.V. overgenomen. De onderneming is actief in de ontwikkeling, verkoop en realisatie van middelgrote en kleinschalige woningbouwprojecten in de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Deze acquisitie past in de groeidoelstelling van Heijmans Vastgoed. De projecten van Bouwfonds Langewold B.V. versterken de positie in de drie noordelijke provincies. Heijmans Vastgoed is reeds actief binnen verschillende grootschalige projecten als Zuidlanden in Leeuwarden en Meerstad in Groningen. Verder heeft Heijmans in deze regio grondposities zoals Heerenveen West, Assen Noord en Drachten Zuid.
De grondportefeuille omvat circa 59 hectaren. De onderneming heeft daarmee een potentieel van circa 1.000 woningen. De overnameprijs bedraagt euro 17,25 miljoen. Het effect op de winst per aandeel Heijmans NV zal in 2007 positief zijn.

Bouwfonds Langewold B.V. heeft ruim 35 jaar ervaring in voornamelijk de begeleiding van woningbouw in de koopsector. De huidige directeur, de heer D. Cruiming, blijft betrokken bij de onderneming. Ook zullen 5 medewerkers in dienst komen van Heijmans Vastgoed. Naast nieuwbouw in uitbreidingsgebieden van steden en dorpen, heeft Bouwfonds Langewold B.V. ervaring opgedaan in appartementencomplexen, renovatieprojecten, seniorenwoningen en (geïntegreerd) wonen voor minder validen.
Sinds de oprichting in 1969 realiseerde Bouwfonds Langewold B.V. ruim 5.000 woningen. De onderneming is sinds 1980 gehuisvest in Zuidhorn.

Trefwoorden: Bedrijfsovername