Heijmans wint gebiedsontwikkeling van € 100 miljoen in Luik

Door: Heijmans  24-03-2006
Trefwoorden: Bouw, Vastgoed

Himmos, onderdeel van Heijmans België, heeft de wedstrijd gewonnen voor de herontwikkeling van de locatie Bavière in de Belgische stad Luik. Het gaat om de integrale gebiedsontwikkeling van een deel van een eiland in de Maas. Met deze opdracht wordt een omzet verwacht van zo'n 100 miljoen euro.

Op dit voormalige Hospitaalterrein, dat in totaal 5,3 hectare groot is, worden 600 appartementen gerealiseerd. Verder worden er winkelruimtes en horecagelegenheden gebouwd. Ook sport- en recreatiefaciliteiten en een kindercrèche worden op het terrein gerealiseerd. Er komen 700 overdekte parkeerplaatsen.

De stad Luik heeft vijf partijen gevraagd een ontwerp te presenteren. De keuze van de internationale jury viel unaniem op het plan van Himmos. De stedebouwkundige kwaliteit van het ontwerp en de aansprekende architectuur gaven de doorslag. Belangrijk in het ontwerp van Himmos zijn de woonkwaliteit en de aanleg van buitenruimtes. Zo worden er bij de start van de bouw 500 bomen geplant om het wonen in het gebied vanaf het begin aangenamer te maken. Volgens de jury is Himmos erin geslaagd met dit ontwerp een nieuw imago te creëren voor het stadsdeel Bavière, dat symbool kan staan voor de moderne stad Luik.

Naar verwachting kan Himmos in 2007 starten met de bouw van de eerste fase.

Trefwoorden: Bouw, Vastgoed