Grote diversiteit aan standhouders op EMIGRARIA 2006

Door: Libéma  19-01-2006
Trefwoorden: Landbouw, Tuinbouw, Beurzen

Op woensdag 25 & donderdag 26 januari organiseert Libéma Exhibitions de beurs Emigraria in de IJsselhallen-Zwolle. De emigratiebeurs voor boeren en tuinders die informatie willen over het buitenland, biedt een grote diversiteit aan standhouders. Vertegenwoordigers uit vele landen, makelaars, (dieren)verhuisbedrijven en bedrijven die u op weg kunnen helpen bij de sociale en juridische vragen.  "Waar wil ik wonen en werken als ik Nederland verlaat, hoe kan ik dat regelen en wat komt daarbij kijken? Hoe zit het met visa, vergunningen en belastingen? En hoe handel ik in Nederland mijn zaakjes af, voordat ik vertrek?"
Op al deze vragen krijgt u antwoord op Emigraria 2006.

Landen
De toekomstige uitbreiding van de Europese Unie maakt emigratie binnen Europa aantrekkelijker waarbij de voormalige Oostbloklanden steeds meer mogelijkheden te bieden hebben. Daarnaast kiezen steeds meer boeren en tuinders voor een toekomst in een ander werelddeel.
Amerika, Canada Denemarken en Duitsland blijven belangrijke emigratielanden en deze landen zijn dan ook uitgebreid vertegenwoordigd in Zwolle. Dit jaar is er echter een ongekend groot aanbod en diversiteit in landen. Ook vertegenwoordigers uit oa Brazilie, Roemenie, Nieuw Zeeland, Australie en Rusland komen dit jaar naar de Emigratie beurs in Zwolle.

Zakelijke en sociale aspecten
Op deze beurs krijgt de bezoeker een breed overzicht van wat de diverse emigratielanden te bieden hebben. Alle facetten komen daarbij aan bod. Verhuizen naar een ander land of werelddeel is een ingrijpende aangelegenheid. Emigraria biedt informatie over de zakelijke mogelijkheden van de diverse landen, maar besteedt ook aandacht aan de sociale omstandigheden en de cultuur in de diverse gebieden. Wat voor klimaat, grondsoorten en afzetmogelijkheden bieden de diverse landen aan; maar ook scholen en de gezondheidszorg komen aan bod. Specialisten uit de financiële en belastingtechnische sectoren geven u graag advies over wat zakelijk de beste weg is, voor u op de boot of in het vliegtuig stapt naar uw nieuwe bestemming. Ook organisatoren van studiereizen, emigratieadviseurs, verhuisbedrijven en ambassades ontbreken niet.

Presentaties
Door diverse deelnemers worden ook tijdens Emigraria 2006 presentaties gehouden, gebaseerd op de praktijk van alle dag. Vele geëmigreerde boeren zullen hun ervaringen daarbij delen met de bezoekers, waarbij u de kans krijgt vragen te stellen over het land, vergunningen, kansen, bedreigingen en de sociale aspecten.
De opening wordt dit jaar verzorgd door Dhr N. Wegter, oud woordvoerder en raadgever van het euro kabinet en tevens oud directeur van de Europese Commissie; samen met Fernando Martins, Trade Promotion Director of the Bureau of Argiculture and Lifestock van Brazilie, Ceára.
Emigreren en/of semigreren vraagt een serieuze en deskundige voorbereiding. Voor een weloverwogen beslissing is een bezoek aan Emigraria een must!.

Openingstijden en entree
Openingstijden: woensdag 25 en donderdag 26 januari 2006 van 14.00 – 22.00 uur in de IJsselhallen te Zwolle. Toegangskaarten à € 9,= per persoon zijn verkrijgbaar aan de kassa van de IJsselhallen. Voor meer informatie www.emigraria.nl of 038-4211843 (Renate Ouweneel)

Trefwoorden: Beurzen, Landbouw, Tuinbouw