NOS aast op voetbal

NOS aast op voetbal van Veilig Lenen

Door: Veilig Lenen  09-01-2008
Trefwoorden: Advies, Website, Marketing

NOS aast op voetbal

AMSTERDAM - NOS Studio Sport lonkt weer naar de eredivisie voetbal. De publieke omroep overweegt serieus een bod in te dienen, terwijl men lange tijd juist aangaf niet meer mee te bieden.

Het verdwijnen van Talpa, maar ook de verplaatsing van de uitzending naar acht uur 's avonds drukt waarschijnlijk de prijs waardoor NOS meer kans maakt. Op 17 januari moeten deelnemers aan de veiling voor de uitzendrechten op het open net hun eerste bod hebben ingediend bij de Eredivisie CV.

Voorwaarden

NOS heeft de zogenoemde tender, het voorwaardenpakket, opgevraagd en nu ook de mogelijkheid benut om daar deze week aanvullende vragen over te stellen. "Er is een diepe journalistieke wens om de eredivisie uit te zenden. Wij zijn niet zo arrogant om te zeggen dat we de rechten niet zouden willen. We overwegen serieus een bod", verklaart mediadirecteur Jan de Jong de hernieuwde liefde voor de voetbalsamenvattingen. "Als we bieden betreft het een bod dat we maatschappelijk aanvaardbaar vinden. Maar veel hangt af van de antwoorden op de vragen die we gesteld hebben."

De kansen voor de NOS zijn gegroeid nu John de Mol en zijn Talpa niet meer meedoen in de veiling. Hij bood in 2004 nog 105 miljoen euro voor de uitzendrechten voor drie jaar. Naar schatting vijftien procent meer dan NOS destijds.

In februari 2007 had de raad van bestuur van de Publieke Omroep nog aangegeven dat er waarschijnlijk niet meer geboden zal worden op de samenvattingen vanwege de enorm hoge kosten van de rechten. "Ik kan er niet te veel over zeggen omdat dit onze onderhandelingspositie beïnvloedt. Maar zowel RTL, SBS als NOS heeft al aangegeven dat het niet waarschijnlijk is dat er weer zo veel voor de samenvattingsrechten betaald zal worden als de vorige keer." Naast het verdwijnen van Talpa speelt ook verplaatsing van het recht op uitzenden van zeven uur naar acht uur 's avonds een rol. De Jong: "Gezien het programma-aanbod op dat tijdstip, ook bij de commerciëlen, zullen de voetbalkijkcijfers verder onder druk staan. Dat heeft een negatieve invloed op de waarde."

 Voor een goed avies op basis van vertrouwen kijk hier voor een lening

Trefwoorden: Advies, Geld, Marketing, Money, Offerte, Online, Site, Sites, Website, Websites