INDIVIDUELE YOGA

INDIVIDUELE YOGA van Yoga Rosmalen

Door: Yoga Rosmalen  02-02-2009
Trefwoorden: Stress, Yoga, Rugklachten

Deze vorm van yoga is met name geschikt voor personen die eerst inzicht willen krijgen in zichzelf voordat ze in een groep mee gaan doen.
Het programma wordt, met aandacht voor de persoon, vanaf de basis opgebouwd met oefeningen die geheel zijn afgestemd op de lichamelijke klachten, en/of andere wensen, van de persoon.
Het geeft de persoon handvatten om op een bewustere manier om te gaan met zichzelf, om spanning eerder te herkennen en eventuele blokkades op te kunnen lossen.

De volgende klachten kunnen aan de orde zijn; nek- en rugklachten, stress, ademhalingsproblemen, burn-out, RSI.
Er wordt onder andere gewerkt met ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen (asanas), balansoefeningen, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Tijdens de les, die één uur duurt, is er ruimte voor feedback.
De les wordt afgesloten met een kop thee om eventuele ervaringen en/of gevoelens te kunnen evalueren.
Afhankelijk van de klachten en de wensen van de persoon wordt er uitgegaan van 5 tot 10 individuele lessen die iedere week of één keer in de twee weken zullen plaatsvinden.

De lessen worden bij voorkeur 1 op 1 gegeven, maar mocht het, om welke redenen dan ook, wenselijk zijn om samen met je partner of iemand anders te komen is dat mogelijk.
Het programma zal dan niet geheel op jezelf worden afgestemd maar tevens op de andere persoon, waardoor het proces wat langzamer zal gaan.

Trefwoorden: Ademhalingsproblemen, Burn-out, Hatha, Individuele, Lessen, Lichamelijke Klachten, Meditatie, Nekklachten, Ontspanningsoefeningen, Prive, Rsi, Rugklachten, Stress, Yoga