Gevolgen organisatiewijzigingen in roerige tijden

Door: Adsom  17-11-2011
Trefwoorden: Persoonlijke Ontwikkeling, Personal Coaching, Werving En Selectie

Gevolgen organisatiewijzigingen in roerige tijden. Gezien de ontwikkelingen zijn veel organisaties onderhevig aan veranderingen (fusies, afstoten bedrijfsonderdelen) met alle mogelijke gevolgen voor personeel en medewerkers. Zo’n verandering is een ingrijpend proces dat vaak met veel onrust gepaard gaat.Zo’n verandertraject is een uitgelezen kans voor HumanResourceManagement om de meerwaarde te laten zien. Ook al zijn de omstandigheden complex, een goede begeleiding van het verandertraject kan een wereld van verschil maken. Met een goede HR begeleiding verloopt het verandertraject soepeler, sneller en zonder “rumoer”. Adsom begeleidt en ondersteunt op directies en HR managers opdat deze trajecten en processen soepel verlopen ten gunste van opdrachtgevers en medewerkers.

Trefwoorden: assessment, assesment, Loopbaan, Outplacement, Personal Coaching, Persoonlijke Ontwikkeling, Werk Naar Werk, Werving En Selectie,

Ander nieuws en updates van Adsom

Bedreigingen en kansen in de arbeidsmarkt van Adsom thumbnail
17-11-2011

Bedreigingen en kansen in de arbeidsmarkt

 Economische ontwikkeling, recessie nopen organisaties tot aanpassing.Anticperen op ontwikkelingen dus. er zijn bedreigingen in de arbeidsmarkt.Neem de regie van uw looopbaan in eigen handen.Immers liggen er voldoende kansen.Laat u persoonlijk adviseren en begeleiden door professionals adsom.