Magirus neemt Allasso over

Door: Allasso Benelux  07-04-2006
Trefwoorden: Beveiliging, It, Bedrijfsovername

´s Hertogenbosch, 6 april 2006 – De Duitse distributeur van storage-producten, Magirus, neemt de security-tak Allasso CE definitief over van InTechnology. De overname omvat alle op het Europese continent gevestigde filialen van de distributeur. Dit zijn de kantoren in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Portugal, Spanje, Italië en Nederland. In totaal werken er bij de verschillende vestigingen 120 mensen, die in totaal 100 miljoen euro per jaar omzetten en een groei kennen van meer dan twintig procent.

“We zijn ervan overtuigd dat we door de acquisitie van Allasso nieuwe kansen krijgen om groei te realiseren. Tegelijkertijd moeten we synergie tussen onze bestaande divisies zoeken”, zegt Fabian von Kuenhiem, voorzitter van de Raad van Bestuur van Magirus AG. “We kunnen onze activiteiten in Frankrijk, Spanje en Italië versterken en ook het penetreren van de Benelux-markt is een interessante uitdaging.”

Allasso CE’s beveiligingsactiviteiten omvatten distributiecontracten met twintig verschillende leveranciers, waaronder Checkpoint, Nokia, Nortel, Juniper, BlueCoat, Radware en Websense. “Wij nemen aan dat wij langzamerhand de sales- en marketingactiviteiten voor beveiligingsproducten in alle landen waar Magirus opereert, kunnen overnemen”, legt Kuenheim uit.

De overname van de beveiligingsspecialist Allasso maakt het voor Magirus mogelijk om te penetreren in een snel groeiende markt. Het nieuwe portfolio is een aanvulling op de bestaande oplossingen. Met de integratie van Allasso CE, kan Magirus zijn positie als een oplossingsgerichte distributeur verder uitbreiden met toevoeging van een productgeoriënteerde reeks van diensten, zoals consultancy, implementatie en training.

Eduard Meelhuysen, Managing Director Benelux: "We gaan voor de Benelux eerst een zelfstandig opererend team opzetten dat met storage aan de slag gaat. De focus op security blijft een belangrijk speerpunt voor ons, want die heeft ons gebracht waar we nu zijn. Als je geen focus hebt ga je met hagel schieten, en dan kun je beter stoppen. "

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Beveiliging, It

Contact Allasso Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share