Als eerste in Nederland presenteert Debtor Business: Leergang order to cash-specialist

Door: Debtor Business BV  29-08-2012
Trefwoorden: Advies, Coaching, Consultancy

    

Het beroep

Creditmanagement beperkt zich niet tot het incasseren van de facturen. Creditmanagement is het hele Order to cash-proces! En voor creditmanagement liggen nog heel veel nieuwe ontwikkelingen in het verschiet. Er is nog een breed scala innovatievelden om te bespelen. Van het MKB tot multinationals.

Daarom hebben we deze leergang ontwikkeld die de volledige breedte van ons vak omvat. In een jaar tijd ‘ondergaat’ u alle facetten van het vak. Gastdocenten, elk deskundig op hun gebied, zullen hun ervaringen en kennis met u delen. U bent actief tijdens de bijeenkomsten, maar hebt ook voldoende werk aan uw huiswerkopdrachten. Na deze leergang bent u dan ook een volwaardige Order to cash-specialist.

De volgende onderwerpen worden tijdens de leergang behandeld:

Strategisch creditmanagement:

- De onderneming, ondernemingsvormen en de markt
- Vormen van creditmanagement
- Order to cash-proces
- Schrijven van het beleid en de procedure
- Verhaalsonderzoek en kredietwaardigheidsmetingen
- Samenwerken met externe partners
- Risk management en risico-identificatie

Juridische aspecten van creditmanagement:

- Rechtsvormen
- Overeenkomsten – algemene voorwaarden
- Wat is nationaal recht in relatie tot creditmanagement?
- Wat is internationaal recht in relatie tot creditmanagement?
- Schuldhulpverlening – WSNP – faillissementsrecht
- Executiemaatregelen

Rapporteren:

- Excel: draaitabellen, grafieken etc.
- Rapporteren met gebruik van MS Office

Communiceren:

- Wat is communiceren?
- Hoe communiceer je?
- Communiceren: horizontaal – verticaal
- Communiceren: intern – extern
- Vergaderen
- Presenteren

Voor wie bestemd
Deze volwaardige leergang is ideaal voor ambitieuze consultants, detacheerders, (aankomend) incassomedewerkers, Credit Controllers, (aankomend) Credit Managers en overige geïnteresseerden. Deze leergang heeft een hbo werk- en denkniveau.

Studiebelasting
De leergang bestaat uit twintig dagdelen. Er kan gekozen worden uit een avondleergang en een dagleergang. De avondleergang is van 18.00 uur tot 22.00 uur en de dagleergang is van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De tijdsinvestering buiten de bijeenkomsten bestaat uit studie van de literatuur en het voorbereiden van de (tussentijdse) examens en zal gemiddeld dertig uur in beslag nemen.

Examens
Om deel te kunnen nemen aan het eindexamen moeten er twee tussentijdse examens met een voldoende zijn afgerond. Het eindexamen wordt afgenomen in twee dagdelen en bestaat uit zowel een schriftelijk als praktijkexamen en zal worden bijgewoond door twee externe waarnemers.

Studiemateriaal
Bij aanvang van de leergang ontvangt u een theoriemap met opdrachten en aanvullende lesmaterialen. Op sommige dagen is het nodig dat u uw eigen laptop meeneemt.

Locatie en groepsgrootte
Debtor Business, Rietveldenweg 92 te ‘s-Hertogenbosch. Voor een optimaal leerproces hanteren wij groepen van minimaal zes en maximaal tien deelnemers.

Investering
De investering voor de leergang bedraagt € 3.795,00 per persoon. Daarnaast wordt er € 195,00 in rekening gebracht voor het eindexamen. Voor de dagleergang is er een lunch en voor de avondleergang een licht diner inbegrepen. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

Trefwoorden: Aanmaning, Administratieve Dienstverlening, Advies, Coaching, Consultancy, credit, Debiteuren, factoring, Financiele Administratie, Incasso, Interim Management

Ander nieuws en updates van Debtor Business BV

05-07-2012

Wijzigingen WIK heeft ook gevolgen voor u! ! ! !

Vanaf 1 juli 2012 treedt de Wet normering buitengerechtelijke incassokosten in werking. Deze wet is opgesteld om de consument te