De gietvloer: Het renovatieproduct!

Door: DRT Gietvloeren, Gietvloer Specialist  16-03-2009
Trefwoorden: Gietvloeren, Gietvloer, Designvloeren

De gietvloer: Het renovatieproduct!

Een nieuwe vloer in tijden van recessie? Renoveer uw oude vloer met een DRT-gietvloer!

Bij een renovatie komen al snel de wanden en vloeren aan de orde. Nieuw stucwerk, behang of schilderwerk in combinatie met een nieuwe vloer leidt tot een volledige transformatie van het interieur. We spreken dan ook wel van een nieuw huis in een bestaande woning.
De renovatie van een vloer betekent in veel gevallen een intensief traject dat vaak gepaard gaat met heftig sloopwerk, waarbij de ondervloer zodanig beschadigd kan raken dat een egalisatie of zelfs een nieuwe ondervloer noodzakelijk is. De kosten zijn onnodig hoog en de doorlooptijd is erg lang. Bij een gietvloer is dit echter niet het geval!

Over het algemeen hoeft er helemaal niets gesloopt te worden doordat de laagdikte van een DRT-vloer erg gering (3-6mm) is. Hierdoor is er bijna geen hoogteverlies. Dit betekent dat deuren of keukenplinten niet ingekort hoeven te worden. Erg belangrijk om te weten is dat als uw bestaande vloer voorzien is van vloerverwarming, deze gewoon kan blijven functioneren! De combinatie gietvloeren en vloerverwarming is ideaal. Mocht u vloerverwarming willen aanbrengen, dan kan dit ook op uw bestaande vloer door bijvoorbeeld een zeer dunne elektrische vloerverwarming in de gietvloer te integreren. Of, indien u traditionele vloerverwarming wenst, kan dit geschieden door infrezen.
De doorlooptijd van dit alles is kort; binnen 2 tot 5 dagen heeft u een nieuwe, naadloze vloer. Vieze of kapotte voegen, versleten tegels of kaal marmoleum behoren tot het verleden en uw interieur krijgt een totaal andere uitstraling.

Gevoelsmatig levert een gietvloer heel veel ruimte op, die in allerlei stijlen kan worden ingericht. Van modern tot landelijk of zelfs klassiek. Veel mensen denken dat een gietvloer alleen past bij designmeubelen of een ultramodern interieur, maar dat is een misvatting. Door een strakke vloer te combineren met warme, klassieke elementen ontstaat juist een ongekend sfeervol geheel. Met name de warme uitstraling is nu sterk in opkomst. Door voor een warme, natuurlijke tint te kiezen, krijgt een interieur een uitnodigend karakter. Zeker als de vloer wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een hoogpolig kleed, mooie houten tafels of een gezellige bank.

DRT heeft eigen stylisten en architecten in dienst, die interieur- en kleuradvies geven.

Trefwoorden: Designvloeren, Drt Vloeren, Gietvloer, Gietvloeren, Interieur Vloer, Opknappen Vloer, Renovatie Vloer, Renovatievloer,

Contact DRT Gietvloeren, Gietvloer Specialist

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share