DRT gietvloeren legt unieke gietvloer voor Lairesse Apotheek in Amsterdam

DRT gietvloeren legt unieke gietvloer voor Lairesse Apotheek in Amsterdam van DRT Gietvloeren, Gietvloer Specialist

Door: DRT Gietvloeren, Gietvloer Specialist  09-03-2009
Trefwoorden: Gietvloeren, Gietvloer, Betonlook

De gietvloer is aangelegd door DRT Vloeren uit Oss en bestaat uit een motief van bladeren van de Ginkgo Biloba-plant geprint op folie en afgewerkt met een slijtvaste transparante bovenlaag. Het interieur van de apotheek kreeg in 2002 de Lensveldt Architectuurprijs uit 103 inzendingen.
Een betere reclame kan DRT zich niet wensen. "Het ontwerp is de hele wereld rondgegaan. We hebben zelfs een mailtje gekregen van een architect uit San Francisco die belangstelling toonde", zegt Andriëtte Dobbelsteen, dochter van oprichter Jan Dobbelsteen van DRT. Zij is verantwoordelijk voor de marketing en design binnen Dobbelsteen Renovatietechniek, zoals het bedrijf voluit heet. 

Dobbelsteen senior is afkomstig uit de weg- en waterbouw. Jaren was hij bij Van Lee, tegenwoordig onderdeel van Heijmans, verantwoordelijk voor onder andere de introductie van nieuwe technieken. "We hadden veel industriële bedrijven als klant. Op een gegeven kregen we steeds meer vragen over het opknappen van oude vloeren. Er was weinig anders op de markt dan gietasfalt."  Dobbelsteen kwam met een Zweeds kunststofprocede op de proppen, maar Van Lee zag er vanaf. Dobbelsteen besloot zijn eigen kans te wagen en zette in 1983 DRT op samen met zijn vrouw, terwijl hij nog bij Van Lee werkte.

De oprichter is ook de techneut van het bedrijf. Hij is mede-auteur van een handboek over kunsthars dat dient als leidraadvoor de opleiding in de kunstharsbranche. "Vloeren zijn een ondergeschoven kindje. Het is een van de moeilijkste onderdelen van de bouwkolom. Ze moeten anitislip zijn, goed chemisch te reinigen, vloeistofdicht, zwaar mechanisch belastbaar, al dan niet isolerend en stroomgeleidend. Architecten en ingenieursbureaus kennen vaak alle ins en outs niet. Onjuiste bestektekeningen komen regelmatig voor. Gelukkig geven de betere ingenieursbureaus er steeds meer aandacht aan."

Een gietvloer is even gemakkelijk gelegd bij een zwaar industrieel bedrijf als Coca Cola in Dongen en in een Venlose parkeergarage als bijvoorbeeld in de winkel van het kindermodemerk Oilily in Londen. De zware en de esthetische tak van DRT hebben profijt van elkaar, aldus Dobbelsteen.
De kennis die we beide opdoen kunnen we ook bij beide gebruiken. "Bij Philips in Drachten waren ze laaiend enthousiast over onze naukeurige manier van werken die we gewend zijn bij onze esthetische vloeren.".

Jarenlang ontwikkelde DRT de vloeren in een eigen laboratorium, maar daar stapt het bedrijf van af. "Het laboratorium bouwen we af. Als klein bedrijf is het voor ons te kostbaar geworden om complexe producten zelf te ontwikkelen. Om dit op te vangen werken we nu samen met Degussa Construction Chemicals, een divisie van Degussa." Dit Duitse chemieconcern is met 48.000 medewerkers een van de grootste chemieconcerns ter wereld. DRT heeft zelf dertig mensen op de loonlijst.
Trefwoorden: Betonlook, Design-gietvloer, Design-gietvloeren, Designvloeren, Gietvloer, Gietvloeren,

Contact DRT Gietvloeren, Gietvloer Specialist

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share