Succesvolle introductie Socratos

Door: Ematic Interactive  02-05-2006
Trefwoorden: Marketing, Ict, It

'S-HERTOGENBOSCH, - Socratos, de enterprise applicatie service voor online marktonderzoek, heeft een succesvol introductiejaar achter de rug. Met een gezonde groei van de klantportfolio en een spectaculair stijgend onderzoeksvolume werden de verwachtingen overtroffen. Socratos is een product van Ematic Interactive.

Nieuwe klanten
In de afgelopen tijd kozen wederom een aantal vooraanstaande klanten voor Socratos:
Concentra
Foodstep
Forrester
Hoofd Bedrijfschap Detailhandel
Ivomar
Katholieke Universiteit Leuven
Memo2
MKB Nederland
Vlaamse Overheid
VUM Media
XGM Marketing Group

Sinds de lancering van Socratos wordt in samenwerking met Ivox ook succesvol de Belgische markt bediend. Dit heeft inmiddels geresulteerd in de keuze voor Socratos van klanten uit de uitgevers-, marketing- en onderwijsbranche.

Stijgend onderzoeksvolume
Sinds de introductie van Socratos op 21 april 2005 werden inmiddels meer dan 4 miljoen uitnodigingen voor online marktonderzoek verstuurd. Dit resulteerde in meer dan 1 miljoen compleet ingevulde webenquêtes. Ter vergelijking: in september 2005 waren deze aantallen respectievelijk 1 miljoen en 175.000.

Wim de Nood (productmanager Socratos) verklaart het sterk gestegen volume als volgt:
"In onze marktbenadering hebben wij er bewust voor gekozen om Socratos te introduceren bij zogenaamde hoog volume klanten. Juist bedrijven en organisaties die veel online marktonderzoek uitvoeren hebben baat bij onze oplossing. Het hele traject van webenquête tot en met rapportage is namelijk te managen via een persoonlijke webinterface. Zij verdienen de investering snel terug door een efficiënter en sneller onderzoeksproces. Bovendien liggen de eisen bij deze groep hoog, waardoor de keuze voor een low-end oplossing niet volstaat. In de afgelopen tijd hebben we veel hoog volume klanten aangesloten. Zij zijn ook nog eens meer onderzoek gaan doen, wat werkt als een extra aanjager voor het volume."

Business Case: Forrester
Forrester Research (NASDAQ: FORR) gebruikt Socratos voor haar Europese online onderzoeken. Eind 2005 werd Socratos voor het eerst ingezet voor de 'UK Internet User Monitor (UKIUM)'. Aan dit online onderzoek werken meer dan 100 vooraanstaande Engelse websites zoals uk.ask.com, www.dailymail.co.uk, www.guardian.co.uk, uk.msn.com, www.page3.com, www.sony.co.uk, www.sky.com, www.thesun.co.uk, www.tiscali.co.uk en www.virgin.com/uk/ mee.

Tijdens de laatste UKIUM 'wave' werden binnen een maand door Socratos meer dan 28 miljoen uitnodigingslayers1 getoond, wat resulteerde in ruim 95.000 ingevulde webenquêtes. Om dit resultaat te bereiken werd het Socratos wervingsscript meer dan 239 miljoen keer aangeroepen.

Wim de Nood (productmanager Socratos) over dit project: "Het Forrester Ukium project was een intensief en zeer succesvol verlopen project. Het bewijst dat Socratos niet alleen een hoog volume in e-mail uitnodigingen aankan, maar ook zeer geschikt is voor a-selecte uitnodiging van respondenten via websites. Het project kan daarom met recht een showcase genoemd worden."

Doelstellingen
Ematic Interactive heeft voor Socratos de doelstelling om in 2007 de onbetwiste marktleider te zijn op het gebied van online marktonderzoek applicaties in de Benelux. Het werkt daarbij vanuit een marktgedreven ontwikkelingsproces, waarin wensen van klanten in een 'roadmap' opgenomen worden.

Zo is Socratos conform de wensen van internationale klanten inmiddels beschikbaar in drie talen (Nederlands, Engels, Frans). Sinds de introductie zijn inmiddels twee nieuwe releases uitgebracht (1.1 en 1.2). Tot eind juli voorziet de roadmap nog in vier vervolgreleases (1.3 t/m 1.6).

Als ontwikkeldoelstelling is opgenomen dat in 2007 traditionele desktop applicaties die nu nog een belangrijke rol spelen in het onderzoeksproces (zoals SPSS, Word en Excel), vervangen kunnen worden door Socratos.

Over Socratos
Socratos is een enterprise applicatie service voor het uitvoeren van online marktonderzoek. Bedrijven, organisaties en overheden waarvoor het uitvoeren van (online) marktonderzoek van vitaal belang is, verkrijgen met Socratos een direct te gebruiken totaaloplossing. Via deze oplossing wordt het gehele online onderzoeksproces van begin tot eind via het web uitgevoerd en gemanaged. Socratos onderscheidt zich door haar vele gebruiksmogelijkheden, schaalbaarheid en gebruiksgemak.

Trefwoorden: Computer Software, Ict, It, Marketing

Contact Ematic Interactive

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share