Symposium Fruit en Groente op HAS Den Bosch

Symposium Fruit en Groente op HAS Den Bosch van Has Den Bosch

Door: Has Den Bosch  15-05-2008
Trefwoorden: Hogeschool





Persbericht

’s-Hertogenbosch, 15 mei 2008

Symposium Fruit en Groente op HAS Den Bosch

Dat groente en fruit goed voor je is, is al lang bekend. Toch wordt dit gezonde plantaardige voedsel nog veel te weinig gegeten. Een feit waar veel agrarische ondernemers last van hebben. HAS Den Bosch organiseert daarom op 17 juni 2008 een symposium dat gaat over ‘Het gevecht om de maaginhoud: Hoe worden verse groente en fruit de gezonde winnaar?’

Op het symposium komen vragen aan de orde als: Wat zit er eigenlijk in fruit en groente? Hoe worden verschillen in inhoudsstoffen veroorzaakt? Wat is het effect daarvan op de smaak? Weet de consument wel voldoende van deze verschillen? En wat zijn de trends en ontwikkelingen in smaak en marketing van groente en fruit? Waar staan we nu en waar over zeven jaar?

De aanwezigen worden geprikkeld met voorbeelden en trends die rechtstreeks uit de praktijk komen. Het is een interactief programma waarbinnen ruimte is voor discussie zowel met de sprekers en met elkaar. Zo vertelt de succesvolle smaakmarketeer Koppert Cress over hoe je fans maakt van je doelgroep, spreekt specialist teelt prof. dr. Olaf van Kooten over de invloed van teelt op inhoudsstoffen en smaak, en gaat specialist inhoudsstoffen in fruit, Jules Beekwilder, in op hoe inhoudsstoffen worden gemaakt die bepalend zijn voor smaak en gezondheid.

Naast de sprekers is er een inspirerende markt en een creatief en gezond buffet dat in het teken staat van avontuurlijk proeven. Het symposium duurt van 15.30 tot ongeveer 20.30 uur en wordt georganiseerd in het gebouw van HAS Den Bosch, Onderwijsboulevard 221 in
’s-Hertogenbosch. Aanmelden is gratis en kan via www.hasdenbosch.nl.









Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Gastel, HAS Den Bosch,
073-6923766 of [email protected]

















Trefwoorden: Hogeschool