11 juni 2008: Seminar De Schone Kans - de winst van effectieve schoonmaak

Door: Has Kennistransfer  22-04-2008
Trefwoorden: Schoonmaak Reiniging Hygiëne Kwaliteit Foodindustrie Voedingsmiddelenindustrie

Grondig onderhoud is noodzakelijk voor ieder bedrijf in de voedingsmiddelensector. Vanwege strengere regelgeving op gebied van hygiëne en kwaliteit, worden de eisen aan de schoonmaakorganisatie hoger. Daarnaast dwingt de krimpende arbeidsmarkt organisaties om alle middelen zo efficiënt mogelijk te benutten. De inzet van gekwalificeerd schoonmaakpersoneel wordt dan ook steeds belangrijker.

Een goed georganiseerde schoonmaak biedt een voedingsmiddelenbedrijf tal van voordelen. Zo kan de BRC-audit moeiteloos worden doorlopen. Daarnaast loopt een gereinigde productielijn minder vaak vast waardoor deze een hogere opbrengst verschaft. Ten slotte kan ook het schoonmaakpersoneel flexibel worden ingezet zodat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan het productieproces. De vraag is nu hoe de capaciteit en kwaliteit optimaal kunnen worden benut, waardoor daadwerkelijk winst kan worden behaald.

HAS KennisTransfer organiseert op woensdag 11 juni aanstaande het seminar “De schone kans”. Tijdens dit seminar staat de organisatie van effectieve schoonmaak in de foodsector centraal. De invalshoek is uiteraard de praktijk: onderwerpen als kwaliteit, capaciteit en technieken en methoden worden behandeld aan de hand van praktijkervaringen van bedrijven.

Bedrijven als Vion Food Group, Continental Bakeries en Duyvis laten zien hoe zij hun schoonmaak hebben ingericht en welke technieken zij gebruiken om effectiever en efficiënter te reinigen. Kroonenburg Advies licht de actuele wetgeving op het gebied van kwaliteitssystemen en hygiëne toe. Ook is er ruimte voor discussie. Na elke spreker kan het publiek reageren op stellingen die door het bedrijf worden ingebracht. Zo biedt dit seminar hen een schone kans om hun schoonmaak eens tegen het licht te houden.

Organisaties in de voedingsmiddelensector die benieuwd zijn naar de winst die zij kunnen behalen uit hun eigen schoonmaak, zijn van harte welkom op dit seminar. Via http://www.haskennistransfer.nl/digiform/schonekans/index.htm kunnen zij zich aanmelden.

_________________________________________________________________________________
“De schone kans” de winst van effectieve schoonmaak Woensdag 11 juni 2008 van 13.30 – 17.00 uur Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 te Den Bosch. Het seminar wordt mede mogelijk gemaakt door HAGO Food & Industry. Meer informatie op http://www.haskennistransfer.nl


Trefwoorden: Schoonmaak Reiniging Hygiëne Kwaliteit Foodindustrie Voedingsmiddelenindustrie