Kaspersky Lab lanceert een nieuwe generatie security producten voor thuisgebruikers

Door: Kaspersky Lab Benelux  24-05-2006
Trefwoorden: Internet, Internet Security

’s-Hertogenbosch, 22 mei 2006 - Kaspersky® Anti-Virus 6.0 en Kaspersky® Internet Security 6.0 vanaf eind mei te koop in de Benelux.

Kaspersky Lab, internationaal ontwikkelaar van content security oplossingen met geavanceerde anti-virus, anti-spyware, anti-spam, en firewall mogelijkheden, lanceert nieuwe versies van haar antivirus en internet security software voor thuisgebruikers. Voor de Benelux zullen meertalige versies beschikbaar zijn: Nederlands, Frans, Engels en Duits. De producten zullen via het bekende retailkanaal, computerwinkels en online beschikbaar zijn.

Kaspersky® Anti-Virus 6.0
Kaspersky Anti-Virus (KAV) 6.0 beschermt PC’s tegen kwaadaardige programma’s, zoals virussen, spyware, internetwormen en trojans. Het product combineert traditionele detectiemethoden met nieuwe, proactieve bescherming, waarbij bedreigingen worden gedetecteerd door het analyseren van het gedrag van programma’s. Hiermee wordt de kans kleiner dat programma’s onjuist als kwaadaardig worden geclassificeerd door de software.

Doordat Kaspersky Anti-Virus alle veranderingen in het bestandssysteem en het archief terug kan zetten is het product uitermate effectief tegen spyware programma’s. Wanneer een kwaadaardig programma wordt verwijderd worden tevens alle referenties naar dit programma verwijderd van het besturingssysteem.

Kaspersky Anti-Virus controleert alle binnenkomende en uitgaande emails en alle bestanden en web pagina’s die van het internet worden gedownload. Daarnaast controleert het alle kritieke onderdelen van het besturingssysteem op potentiële bedreigingen en verborgen codes zoals rootkits.

De scansnelheid en de download snelheid voor de antivirus updates zijn aanzienlijk sneller in deze nieuwe versie. Kaspersky Anti-Virus 6.0 maakt slim gebruik van de beschikbare systeembronnen. Als het programma een taak uitvoert waarvoor veel rekenkracht nodig is, zal het nog steeds in staat zijn andere programma's in de gaten te houden. Als de gebruiker zelf een programma opstart waarvoor veel rekenkracht nodig is, dan zal Kaspersky Anti-Virus 6.0 automatisch pauzeren, waarmee het systeembronnen vrijmaakt.

Kaspersky® Internet Security 6.0
Kaspersky Internet Security 6.0 biedt geïntegreerde bescherming voor PC’s tegen alle vormen van online bedreigingen, zoals virussen, spyware, trojans, netwerk fraude, hackers en spam.

De verbeterde personal firewall functie controleert alle data die wordt uitgewisseld tussen de computer en het internet en is in staat om zich aan te passen aan de omgeving. Dit is erg handig voor mobiele gebruikers, zodat zij hun netwerkverbinding in kunnen stellen op 'Internet', 'Intranet' of 'Vertrouwd Netwerk'.

Kaspersky Internet Security 6.0 heeft ook een nieuw antispam systeem met diverse nieuwe filtertechnologieën. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zwarte en witte lijsten met e-mail adressen (inclusief de URL’s van phishing sites) en lijsten die bepaalde zinnen in een bericht herkennen. Het programma detecteert ook spam in de vorm van grafische beelden. Kaspersky Lab stelt elke 20 minuten een update van haar antispam database beschikbaar.

Uiteraard zijn ook alle antivirus technologieën van Kaspersky Anti-Virus 6.0 verwerkt in Kaspersky Internet Security 6.0. Het product beschermt de gebruiker daarnaast tegen phishing en pharming aanvallen, dialers, trojans en crimeware. Het blokkeert advertentie banners en pop up vensters, waardoor gebruikers ongestoord op het internet kunnen surfen.

Meer informatie over de nieuwe producten zal per 29 mei te vinden zijn op http://www.kaspersky.nl en http://www.kaspersky.be.

Trefwoorden: Internet, Internet Security