Kaspersky Internet Security 2010 bereikt topresultaten in tests

Door: Kaspersky Lab  08-07-2009
Trefwoorden: Malware, Kaspersky, Internet Security

Kwalificatie ‘excellent’ volgens Matousec-Transparent Security testlaboratorium

‘s-Hertogenbosch, 8 juli 2009 – Het eind juni aangekondigde Kaspersky Internet Security 2010 heeft een topresultaat behaald in tests die zijn uitgevoerd door Matousec-Transparent Security, een gerespecteerd testlaboratorium. In een reeks tests die door het laboratorium zijn uitgevoerd reikte het product 10+ niveau, wat overeenkomt met een ‘excellente’ beveiliging. De beveiligingsoplossing behaalde de beste score (96% over 84 tests) van de geteste internetbeveiligingsproducten.

Het succes van Kasperskys vlaggenschip werd bereikt met twee van de belangrijkste beschermingscomponenten van Kaspersky Internet Security 2010: de firewall en de module voor het filteren van activiteiten (HIPS). De analyses die Matousec –Transparent Security uitvoert behoren tot de technologisch meest geavanceerde van de momenteel in gebruik zijnde tests. Producten worden op verschillende niveaus getest. Om naar een volgend niveau over te gaan moet een product tenminste een score van 50% halen op het huidige niveau. Het hoogst mogelijke resultaat is 10+, wat betekent dat alle tien testniveaus met succes zijn doorlopen.

Nikolay Grebnikov, CTO van Kaspersky Lab: “Goede resultaten in de tests van Matousec zijn zeer belangrijk voor ontwikkelaars van anti-malwaresystemen, aangezien de Proactive Security Challenge test het gedrag van de huidige crimeware in de praktijk analyseert. De resultaten van deze test laten ook de verbeterde stabiliteit van ons nieuwe product zien.”

Matousec heeft in totaal 42 verschillende internetbeveiligingsproducten en persoonlijke firewalls getest. Deze tests werden uitgevoerd op het Windows XP Service Pack 3 platform. De anti-virusproducten werden onderworpen aan meer dan tachtig individuele tests op verschillende niveaus. De belangrijkste test bepaalt of de beveiligingsoplossing in staat is om kwaadaardige code te blokkeren, ook als deze zeer geavanceerde methoden gebruikt om het systeem binnen te dringen en zijn aanwezigheid te maskeren. Ook wordt getest of het product kan fungeren als laatste verdedigingslinie, dat wil zeggen dat diefstal van gegevens wordt verhinderd wanneer alle andere beschermingsmethoden (proactief, heuristisch, signature-gebaseerd, gedrag-gebaseerd) gefaald hebben. Andere tests die worden uitgevoerd zijn onder meer de spionagetest, een belangrijke indicator voor de betrouwbaarheid en de termination-test die nagaat hoe goed anti-virusproducten bestand zijn te pogingen om hun werking te stoppen en hun processen en bestanden te beschadigen.

De volledige resultaten van de tests die zijn uitgevoerd door Matousec-Transparent Security zijn te vinden op www.matousec.com.

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico’s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de links in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

Kaspersky Lab
Marjon van Dinther
Tel. +31 (0)73 6154 851
[email protected]

 
The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]  


Trefwoorden: Internet Security, Kaspersky, Malware