Kaspersky Internet Security 2010: nieuwe klasse internetbescherming

Door: Kaspersky Lab  01-07-2009
Trefwoorden: Malware, Kaspersky, Anti Virus

Innovatieve technologieën en intuïtieve gebruikersinterface zorgen voor vernieuwende systeembescherming

‘s-Hertogenbosch, 1 juli 2009 - Kaspersky Lab kondigt Kaspersky Internet Security 2010 en Kaspersky Anti-Virus 2010 aan – een nieuwe generatie oplossingen om thuisgebruikers en kleine bedrijven tegen IT-bedreigingen te beschermen.

De nieuwe ‘2010’-producten maken gebruik van het geavanceerde Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) dat een security score toekent aan voorheen onbekende malware. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogeheten ‘Sandbox’-technologie die zorgt voor een virtuele, veilige runtime-omgeving. Ook wordt het innovatieve Kaspersky Security Network ingezet. Dit netwerk gebruikt informatie afkomstig van miljoenen gebruikers om de reactietijd op nieuwe bedreiging drastisch te bekorten en de databases met informatie over schone en geïnfecteerde bestanden up-to-date te houden.

“Elke dag verschijnen er wereldwijd tienduizenden nieuwe kwaadaardige programma’s. Cybercrime groeit exponentieel en is een miljoenenbusiness geworden. De gebruikelijke bedreigingen, zoals wormen, Trojaanse paarden en virussen worden overtroffen door nieuwe bedreigingen zoals zombienetwerken die uit miljoenen computers bestaan. De enorme omvang van het probleem betekent dat het niet langer mogelijk is volledige beveiliging te garanderen met conventionele ‘signature based’ en heuristische methoden. Het nieuwe ‘malware-landschap’ vraagt om nieuwe, veelomvattende beschermingsmethoden. Daarom heeft Kaspersky in Internet Security 2010 een revolutionaire benadering geïmplementeerd, waarbij de monitoring van kwaadaardige activiteiten wordt verricht door het beveiligde systeem zelf. Hierdoor wordt voorkomen dat de crimeware impact heeft op de computer van de gebruiker,” aldus Dick Gehéniau, algemeen directeur van Kaspersky Lab Benelux.

Baanbrekende benadering tegen cybercrimebedreigingen
Alle onbekende applicaties worden op meerdere manieren geanalyseerd. De beveiliging door Kaspersky Internet Security 2010-omgeving wordt verder versterkt door de integratie van ‘Veilig Uitvoeren’, gebaseerd op de nieuwe Sandbox-technologie. Veilig Uitvoeren maakt het mogelijk om nieuwe software in een geïsoleerde omgeving te laten draaien die het besturingssysteem beschermd tegen kwaadaardige veranderingen. Het is statistisch aangetoond dat kwetsbaarheden in besturingssystemen en vertrouwde applicaties vaak door hackers worden benut om applicaties aan te vallen die van internet gebruik maken. Veilig Uitvoeren maakt het gebruik van internet met verschillende webbrowsers veel veiliger en gemakkelijker.

De nieuwe producten hebben nu een interface die voor nieuwe gebruikers veel gebruiksvriendelijker is. Zo kan de software automatisch de beste opties kiezen zonder dat de gebruiker om onnodige en lastige acties wordt gevraagd. Voor gamers is er een aparte optie om bepaalde functies te deactiveren die van invloed zijn op het internetverkeer en de serverresponstijden.

Verbeterd Kaspersky Security Network (KSN)
Het Kaspersky Security Network is sterk verbeterd en is ontworpen om sneller nieuwe typen bedreigingen op te sporen en te blokkeren. Als er een programma wordt gestart door de gebruiker van KSN wordt dit programma gecontroleerd aan de hand van een whitelist en de Urgent Detection System-lijst op de servers van Kaspersky. Op grond daarvan krijgt het programma een securityscore. Deze informatie wordt ook weer teruggestuurd naar de Kaspersky-servers. Hierdoor kunnen de gebruikers van Kaspersky-producten binnen 40 seconden beveiligd zijn tegen voorheen onbekende bedreigingen. Deze benadering van het Kaspersky Security Network gaat uit van ‘cloud security’ wat in dit geval betekent dat potentieel schadelijke bestanden of websites online worden gescand in plaats van op de computer van de gebruiker.

Virtueel toetsenbord
Kaspersky Internet Security maakt gebruik van een virtueel toetsenbord waarmee gebruikersnamen en wachtwoorden veilig kunnen worden ingevoerd. Het virtueel toetsenbord verhindert dat vertrouwelijke gegevens door spyware worden gestolen en dat er screenshots worden gemaakt van het venster waarin het virtueel toetsenbord draait, zodat de gebruiker met een gerust hart kan telebankieren of met andere vertrouwelijke informatie kan werken.

Functionaliteit antivirus-engine uitgebreid
De antivirusmodule bevat nu een script-emulator voor het in realtime scannen van Java Scripts en VB Scripts die draaien tijdens een bezoek aan websites. Deze uitbreiding is belangrijk gezien het feit dat meer dan 70 procent van de malware op PC’s afkomstig is van geïnfecteerde sites, aldus Eddy Willems van Kaspersky Lab.

De antivirus-engine in de 2010-producten is effectiever in het opsporen van kwaadaardige software en ondanks de uitgebreide functionaliteit worden diverse taken tot 40 procent sneller uitgevoerd dan de voorgangers op Windows Vista.

Ondersteunde besturingssystemen
Microsoft Windows XP Home Edition (Service Pack 2 en hoger), Microsoft Windows XP Professional Edition (Service Pack 2 of hoger), Microsoft Windows Vista Home Basic (32/64 bit), Microsoft Windows Vista Home Premium (32/64 bit), Microsoft Windows Vista Business (32/64 bit), Microsoft Windows Vista Enterprise (32/64 bit), Microsoft Windows Vista Ultimate (32/64 bit).

Prijzen en beschikbaarheid
Kaspersky Internet Security 2010 is verkrijgbaar vanaf 1 juli 2009 voor een prijs van € 39,95 (1 PC) en € 59,95 (3 PC’s)
Kaspersky Anti-Virus 2010 is verkrijgbaar vanaf 1 juli 2009 voor een prijs van € 29,95 (1 PC) en € 39,95 (3 PC’s)

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico’s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de links in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

Kaspersky Lab
Marjon van Dinther
Tel. +31 (0)73 6154 851
marjon.van.dinther@kaspersky.nl

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
nandab@communicationforce.com  

Trefwoorden: Anti Virus, Beveiligingsoftware, Cybercrime, Internet Security, Kaspersky, Malware,