Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 combineren de kracht van de cloud en v

Door: Kaspersky Lab  31-08-2011
Trefwoorden: Antivirus, Kaspersky Lab

Nieuwe versies gebruiken “beste van twee werelden” door combinatie van cloud-hosted en PC-gebaseerde bescherming  

Utrecht, 31 augustus 2011 – Kaspersky Lab heeft als reactie op de snelle groei het afgelopen jaar van zowel het aantal als de complexiteit van malwaredreigingen via internet, upgrades uitgebracht voor Kaspersky Internet Security en Kaspersky Anti-Virus 2012. De nieuwe edities combineren het beste op het gebied van cloud-hosted en pc-gebaseerde bescherming en zorgen voor een ongeëvenaarde beveiliging.  

Sinds Kaspersky Lab’s introductie van Internet Security 2011 vorig jaar zomer, is malware zowel complexer als gevaarlijker geworden. Trends zoals aanvallen via Twitter en Facebook houden aan, vergezeld door het vergiftigen van zoekmachineresultaten met kwaadwillende websites (zogeheten Black Hat SEO). De Trojan Downloader "Pegel" verspreidde zich grootschalig via flash banners op legitieme websites en Stuxnet haalde de kranten door verschillende exploits te combineren met gestolen digitale certificaten. Ten slotte is ook “de cloud” steeds aantrekkelijker geworden voor malware auteurs (http://www.securelist.com/en/blog/11103/Malware_in_the_cloud). Met de introductie van Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 speelt Kaspersky in op deze nieuwe realiteit, via een ‘hybride’ combinatie van bescherming vanuit de cloud en pc-gebaseerde beveiligingstechnologieën.  

Het gebruik van de cloud zorgt ervoor dat nieuwe dreigingen veel sneller kunnen worden geïdentificeerd en beantwoord. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een enorme real-time database met informatie en kennis over malware. De op de PC geïnstalleerde beveiligingstechnologie beschermt gebruikers wanneer de computer offline is, en tegen PC-gebaseerde dreigingen zoals via USB-sticks doorgegeven besmettingen, kwaadwillende scripts of geavanceerde rootkits. Deze gecombineerde aanpak optimaliseert de beveiliging, met behoud van computerprestaties, mobiliteit en snelheid.  

De belangrijkste kenmerken van Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zijn:  

·          Cloud-gebaseerde bescherming. De uitwisseling van informatie tussen op de computer geïnstalleerde software en gecentraliseerde, cloud-gebaseerde databases zorgt ervoor dat gebruikers altijd beschermd zijn tegen de allernieuwste dreigingen en spam. De beveiliging werkt binnen enkele seconden zonder dat gebruikers grote hoeveelheden data op hun computers hoeven op te slaan. In de cloud aanwezige databases bieden tevens real-time bescherming tegen nieuwe spam e-mail. Dit helpt Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zich snel aan te passen aan aldoor wijzigende tactieken van spammers.  

·          Internet link dreigingswaarschuwing. Deze waarschuwingen wijzen gebruikers op mogelijk gevaarlijke links, die gebruikers  bijvoorbeeld doorsturen naar frauduleuze, kwaadwillige of spammer websites.  

·          Nieuwe gebruikersinterface. De gebruikersinterface blijft duidelijk, intuïtief en gebruiksvriendelijk, maar bevat nu tevens bewegende graphics.  

·          Een module voor het monitoren van programma-activiteit. ”System Watcher” houdt de programma-activiteit bij. Indien verdacht gedrag wordt ontdekt, kunnen het betreffende programma en ermee samenhangende applicaties worden verwijderd, en aan de pc aangebrachte wijzigingen met één muisklik ongedaan gemaakt.  

·          Controle bestandsreputatie. Met slechts één muisklik kunnen gebruikers van Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 de reputatie nagaan van elk gewenst bestand op een lokale computer. Op basis hiervan kunnen zij vervolgens beslissen of ze dit bestand wel of niet willen gebruiken. Ook kunnen zij de geografische verspreiding van het bestand opvragen, in welke mate andere gebruikers het vertrouwen, plus andere informatie die is opgeslagen door Kaspersky Lab’s cloud tracking en rapid response systemen.  

·          Meer gemak en snelheid. Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zijn beide hoogwaardige producten die zijn ontwikkeld om minimale impact te hebben op de snelheid van computers en daarop actieve programma’s.  

·          Compatibel met aanraakschermen. Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 kunnen nu ook worden gebruikt op apparaten met aanraakschermen (indien deze Windows draaien, met uitzondering van “Windows 7 starter”).  

Martijn van Lom, Managing Director Kaspersky Lab Benelux, zegt: “Ruim 300 miljoen gebruikers wereldwijd vertrouwen op Kaspersky Lab voor de bescherming van hun computers en online activiteiten. Het is onze missie om hen te voorzien van de best mogelijke bescherming. De nieuwe 2012-versies tillen de beveiliging van thuis-PC’s naar het volgende niveau. Ze zijn voorzien van technologieën die  de kracht van de cloud benutten en er bovendien voor zorgen dat pc’s volledig beschermd zijn, ook als ze niet zijn verbonden met het internet. Deze gecombineerde benadering rekent af met zelfs de meest complexe dreigingen. Tegelijk zijn deze producten nu eenvoudiger, sneller en gebruiksvriendelijker dan ooit.”  

Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zijn per direct verkrijgbaar voor 1, 3 of 5 PC’s met een looptijd van 1 of 2 jaar. De prijzen zijn respectievelijk vanaf €49,95 en €29,95 inclusief btw.   Voor meer informatie over Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012, zie: http://www.kaspersky.com/nl.  

Kaspersky Lab Newsroom Kaspersky Lab heeft een nieuwe online perskamer gelanceerd voor journalisten uit heel Europa: Kaspersky Lab Newsroom Europe (http://newsroom.kaspersky.eu). De perskamer is specifiek ontwikkeld om aan de meest voorkomende verzoeken van journalisten te kunnen voldoen. Zo kunnen journalisten via de portal eenvoudig product- en bedrijfsinformatie, facts & figures, artikelen, persberichten, afbeeldingen, video’s en audiofragmenten en gegevens van PR-contactpersonen vinden en downloaden.  

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico’s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.  

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.viruslist.com voor het laatste nieuws over  internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.  

Noot voor redacties: Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.  

Contactgegevens:  

Kaspersky Lab
Caroline Breure
Tel. +31 (0)30 – 752 95 00
Caroline.Breure@kaspersky.com  

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 – 56 56 850
NandaB@communicationforce.com

Trefwoorden: Antivirus, Kaspersky Lab

Andere producten en diensten van Kaspersky Lab

30-07-2013

Eropuit met je ‘mobiele vrienden’

De juiste voorbereiding voor een dagje uit met het hele hightechgezin Utrecht, 30 juli 2013 – De kinderen hebben vakantie,


04-06-2013

Kaspersky Lab onthult ‘Operatie NetTraveler’, een wereldwijde cyberspionagecampagne gericht tegen ov

  Kwaadwillende NetTraveler Toolkit besmet 350 belangrijke slachtoffers voor gegevensdiefstal en –spionage   Utrecht, 4 juni 2013 – Vandaag heeft Kaspersky


22-05-2013

Kaspersky PURE 3.0 Total Security levert ultieme beveiliging voor alles wat je bewaart & doet op pc

  Bekroonde technologie beschermt je identiteit, wachtwoorden, financiële en persoonlijke gegevens   Utrecht, 22 mei 2013 – Pc's zijn uitgegroeid tot


14-05-2013

Kritische gegevens steeds vaker opgeslagen op smartphones

  Onderzoek Kaspersky Lab onthult: Bijna een derde van het Nederlandse MKB denkt dat gegevensverlies via smartphones aanzienlijke schade zal


17-04-2013

Kaspersky Lab presenteert ’s werelds eerste antivirusoplossing voor UEFI

Nieuwe oplossing voorkomt de uitvoering van ‘stealth malware’ op computers met UEFI   Utrecht, 17 april 2013 – Kaspersky Lab


17-04-2013

60% Nederlandse IT-managers heeft geen goed beeld van opgeslagen bedrijfsgegevens op privé apparaten

  Volgens onderzoek door Kaspersky Lab hebben MKB-bedrijven bescherming van intellectueel eigendom niet op orde   Utrecht, 17 april 2013 –


11-04-2013

Kaspersky Lab analyseert actieve wereldwijde cyberspionage-campagne gericht op online gaming-bedrijf

  Cybercriminele organisatie ‘Winnti’ compromitteert systemen van gaming-bedrijven, steelt intellectueel eigendom en digitale certificaten voor malafide praktijken   Utrecht, 11 april


15-03-2013

Nederlandse werknemers gemakzuchtig met rapporteren kwijtgeraakte apparatuur

  Onderzoek Kaspersky Lab onthult: Bedrijven worden te laat geïnformeerd over mogelijk lekken van bedrijfsgegevens   Utrecht, 15 maart 2013 –


14-03-2013

Kaspersky Lab presenteert nieuwe zakelijke beveiligingsoplossing tijdens Infosecurity.be

  Gratis snelle security check voor bezoekers     Utrecht, 14 maart 2013 – Op 20 en 21 maart aanstaande demonstreert Kaspersky


27-02-2013

Kaspersky Lab identificeert 'MiniDuke', een nieuw kwaadaardig spionageprogramma gericht op overheids

  Ontwikkelaars combineren geavanceerde "old school" technieken met nieuwe, onlangs ontdekte exploits in Adobe Reader om geopolitieke gegevens te verzamelen


13-02-2013

Kaspersky Lab Experts identificeren en rapporteren nieuwste Zero-day beveiligingslek in Adobe Flash

  Utrecht, 13 februari 2013 – Experts van Kaspersky Lab hebben onlangs een belangrijk zero-day beveiligingslek ontdekt in Adobe Flash


05-02-2013

Cyberpesten voor veel jongeren groot probleem volgens onderzoek Europese Unie

Tips en technologie om er iets aan te doen Utrecht, 5 februari 2013 - Werden ruzies vroeger op het schoolplein


31-01-2013

Kaspersky Endpoint Security for Business biedt geavanceerd beveiligingsplatform

Kaspersky Endpoint Security for Business biedt geavanceerd beveiligingsplatform om complexe en consumerized IT-systemen beter te helpen beveiligen Nieuwe editie voorzien


16-01-2013

Economische instabiliteit en cyberbedreigingen: de twee grootste gevaren voor bedrijven

  Utrecht, 16 januari 2013 – Bedrijven zien cyberbedreigingen als het op een na grootste gevaar na economische instabiliteit. Dit


14-01-2013

Kaspersky Lab identificeert Operatie "Red October", een geavanceerde cyberspionage-campagne

  Aanvallers creëerden unieke, zeer flexibele malware om geopolitieke inlichtingen te stelen van de computersystemen, mobiele telefoons en enterprise netwerkapparatuur