Kaspersky Lab Benelux breidt uit

Kaspersky Lab Benelux breidt uit van Kaspersky Lab

Door: Kaspersky Lab  01-04-2009
Trefwoorden: Security, It, Uitbreiding

Groei zorgt voor toename in aantal medewerkers

’s-Hertogenbosch, 1 april 2009 - Kaspersky Lab Benelux, toonaangevend leverancier van internetbeveiligings-oplossingen voor bedrijven en consumenten, verdubbelt zijn kantoorruimte in ’s-Hertogenbosch. Deze uitbreiding was noodzakelijk omdat het aantal medewerkers bij het bedrijf inmiddels is gegroeid tot 36. 2008 was voor Kaspersky Lab een succesvol jaar en het ziet er naar uit dat het bedrijf dit succes ook in 2009 zal voortzetten, ondanks de economische omstandigheden.

Het aantal gebruikers in de Benelux van de beveiligingsproducten van Kaspersky Lab is in 2008 met ruim 50% gegroeid ten opzichte van 2007. In de negen jaar dat Kaspersky Lab nu in de Benelux actief is, heeft de organisatie zich ontwikkeld van een bescheiden speler naar een vertrouwde partner in de strijd tegen spam, virussen en andere internetdreigingen.

De extra ruimte wordt onder andere gebruikt voor het inrichten van meer instructieruimtes voor het trainen van partners. Kaspersky heeft het afgelopen jaar het nieuwe Green Team-partnerprogramma opgezet, waarvoor inmiddels 208 partners gecertificeerd zijn, bijna de helft van het totale aantal partners in de Benelux. Dankzij de extra ruimte verwacht Kaspersky Lab dat de overige partners binnen enkele maanden het certificeringstraject zullen hebben doorlopen.

“De groei van Kaspersky Lab Benelux loopt synchroon met die van de rest van Europa, terwijl onze omzet ongeveer 10% uitmaakt van de totale Euopese omzet. Dat is voor een relatief klein gebied als het onze een uitstekend resultaat. We worden door Kaspersky Lab dan ook wel gezien als het ‘diamantje’ van Europa”, zegt Dick Gehéniau, algemeen directeur van Kaspersky Lab Benelux. “Ik ben als directeur dan ook enorm trots op wat we met ons team hebben bereikt en ben ervan overtuigd dat we dit succes zullen weten door te zetten.”

“Kaspersky Lab is het grootste securitybedrijf in de IT-industrie dat niet beursgenoteerd is en we hebben dan ook minder te lijden gehad onder de mineurstemming op de beurzen. Wij gaan ook anticyclisch te werk”, vervolgt Gehéniau. “Waar je in de huidige economische omstandigheden ziet dat onze concurrenten saneren en ervaren seniormedewerkers met enorm veel kennis ontslaan, grijpen wij dit moment juist aan om deze mensen in dienst te nemen. Tegelijkertijd zien we dat klanten sneller voor ons kiezen, omdat we in de huidige marktsituatie in staat zijn om snel te reageren met aanbiedingen die kostentechnisch zeer aantrekkelijk zijn.”

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico’s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl of http://www.viruslist.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).

Trefwoorden: Antivirus, Internetbeveiliging, It, Kaspersky, Security, Uitbreiding