Kaspersky Lab favoriete antivirusoplossing in Europa dankzij excellente prestaties

Kaspersky Lab favoriete antivirusoplossing in Europa dankzij excellente prestaties van Kaspersky Lab

Door: Kaspersky Lab  15-01-2009
Trefwoorden: Security, Antivirus, Spyware

Circa 35% van Europese eindgebruikers kiest Kaspersky Lab bij aanschaf van een stand-alone antivirusoplossing in het retailkanaal

Moskou/’s-Hertogenbosch, 15 januari 2009 – Volgens recente onderzoeksgegevens van GfK Retail and Technology kiest meer dan een derde van alle Europese consumenten bij de aanschaf van een antivirusoplossing voor Kaspersky Lab (KL). Deze gegevens zijn gebaseerd op de omzetcijfers van het GfK Retail Panel in het softwaresegment ‘antivirus’ van augustus tot oktober 2008, met als uitkomst dat KL het toonaangevende merk blijft in West-Europa (NL, DE, FR, IT, ES en UK).

“Het vervult ons met trots dat Europese klanten vertrouwen stellen in onze technologie en oplossingen”, aldus Ralf Tegethoff, Regional Director Consumer Business van Kaspersky Lab Europe. “Hierdoor kunnen wij dagelijks miljoenen klanten beschermen tegen gerichte aanvallen van cybercriminelen. Deze aanvallen zijn bepaald geen kinderspel, zoals in het verleden. Nu is er sprake van een hoogontwikkelde markt met georganiseerde groepen cybercriminelen die achter zulke aanvallen zitten. Hun enige oogmerk is geld en hun methoden worden met de dag geavanceerder.”

Europa’s voorkeur
Het onderzoek van GfK Retail and Technology, het gerenommeerde Duitse marktonderzoeksbureau dat omzetgegevens verzamelt van technische consumentenproducten en entertainmentmedia, toont aan dat Kaspersky Lab tot de toonaangevende merken in Europa behoort. Dit vertrouwen van de consument onderstreept niet alleen de kwaliteit van de oplossing maar ook het groeiende besef onder eindgebruikers van het probleem cybercriminaliteit.

Prijs en beschikbaarheid
Kaspersky Anti-Virus 2009 is verkrijgbaar vanaf €14,95 (bundelprijs).

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico’s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl of http://www.viruslist.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de links in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

© 2009 Kaspersky Lab. De hierin opgenomen informatie is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande aankondiging. Niets in onderhavig document mag worden uitgelegd als een garantie, van welke aard dan ook. Kaspersky Lab is niet aansprakelijk voor enige technische of redactionele fout of omissie in dit document.

Kaspersky Lab
Marjon van Dinther
Tel. +31 (0)73 6154 851
[email protected]  

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]  

Trefwoorden: Antivirus, Crimeware, Security, Softwarebedrijf, Spyware,