Kaspersky Password Manager beschermt wachtwoorden tegen diefstal

Door: Kaspersky Lab  29-03-2011
Trefwoorden: Kaspersky

 

Gemakkelijk online wachtwoorden aanmaken en beveiligen

Moskou/ Utrecht, 29 maart 2011 - Er is een goede reden waarom de meeste websites tegenwoordig een ‘Wachtwoord vergeten?’-optie bieden. Veel gebruikers hebben inmiddels zo veel online wachtwoorden dat het steeds moeilijker wordt om ze allemaal te onthouden. E-mail, Twitter, Facebook, LinkedIn, online winkelen en online bankieren, voor al dat soort activiteiten en websites zijn wachtwoorden in feite paspoorten naar de online wereld. Veel mensen gebruiken één wachtwoord voor alle websites. En vaak ook nog eens een die gemakkelijk te onthouden is, bijvoorbeeld de naam van een kind of huisdier, of een verjaardag. Maar wat gemakkelijk te onthouden is, is vaak ook gemakkelijk te achterhalen door cybercriminelen.

Kaspersky Password Manager is een onmisbaar hulpmiddel voor de actieve internetter. Het genereert automatisch sterke wachtwoorden, slaat ze veilig op de computer op en vult ze automatisch in op webpagina’s. Hiermee is het niet meer nodig om meerdere wachtwoorden te onthouden en het garandeert de veiligheid van wachtwoorden, zelfs bij verlies of diefstal van de computer.

De nieuwste versie van Kaspersky Password Manager biedt extra bescherming en meer gemak. Zo kunnen gebruikers op veilige wijze wachtwoorden oproepen als zij onderweg zijn en vult het softwarepakket automatisch allerlei online formulieren in.Ook kunnen wachtwoorden veilig gedeeld worden met vrienden en familie.

“Een loginnaam plus wachtwoord blijft de meest gebruikte online autorisatiemethode”, zegt Dmitry Ustyuzhanin, Product eting Director bij Kaspersky Lab. “Hoe meer we online doen, hoe kwetsbaarder we worden voor het verlies van de benodigde toegangsgegevens of voor kwaadaardige aanvallen. Gebruikers hebben een gemakkelijke en veilige oplossing nodig waarmee ze niet langer verschillende logingegevens hoeven te onthouden of telkens weer handmatig dezelfde informatie hoeven in te vullen. Dat is precies wat Kaspersky Password Manager doet en de nieuwste versie biedt nog meer veiligheid, gemak en flexibiliteit.”

Kenmerken Kaspersky Password Manager

·         Inloggen met één klik: Kaspersky Password Manager onthoudt automatisch alle gebruikersnamen en wachtwoorden, zodat bij een volgend bezoek aan een website automatisch de login-gegevens worden ingevuld.

·         Alle wachtwoorden en privégegevens worden veilig op de computer opgeslagen, in een speciale, versleutelde database. Die informatie is alleen toegankelijk met een ‘master’ wachtwoord of via een USB-stick of bluetooth-apparaat, zoals een mobiele telefoon. Dit betekent dat wachtwoorden en privé-informatie altijd veilig zijn, zelfs bij verlies of diefstal.

·         Het programma genereert automatisch sterke, betrouwbare wachtwoorden die heel moeilijk te kraken zijn.

·         Online registratieformulieren worden automatisch ingevuld. Kaspersky Password Manager vult automatisch allerlei persoonlijke gegevens in, wat veel tijd bespaart en ervoor zorgt dat keylogging-programma’s niet kunnen zien welke toetsen worden ingedrukt.

·         Wachtwoorden kunnen veilig gedeeld worden met vrienden en familie.

·         Via een USB-stick zijn wachtwoorden ook onderweg veilig toegankelijk.

·         Bescherming tegen ‘phishing’-aanvallen: het programma controleert of een website legitiem is, voordat de gebruiker inlogt.

Ondersteunende browsers

Kaspersky Password Manager ondersteunt populaire browsers, waaronder Google Chrome, Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Prijs en beschikbaarheid

Kaspersky Password Manager is per direct verkrijgbaar via de website van Kaspersky Lab: . De adviesprijs bedraagt vanaf €19,95 (1 PC). Meer informatie is te vinden op .

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico’s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie of voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Noot voor redacties:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen

Kaspersky Lab

Tel. +31 (0)30 – 752 95 00

  

The Communication Force

Tel. +31 (0)23 – 56 56 850

Trefwoorden: Kaspersky