Het Nederlands Parkeercongres

Door: Libema Exhibitions.nl  06-11-2006

Nieuwe parkeeroplossingen noodzakelijk door groei aantal auto’s

Ruimte wordt in Nederland steeds schaarser. Het aantal auto’s in Nederland groeit met maar liefst 200 per dag. Bovendien neemt ook de gewenste mobiliteit toe. Feitelijk moeten er 600 nieuwe parkeerplaatsen per dag gecreëerd worden om alleen al de groei in het aantal auto’s op te vangen. Parkeren vraagt om een doordachte aanpak, met gebruik van nieuwe technologieën en met een optimale ontwikkeling van gebouwde parkeervoorzieningen. Gemeenten, projectontwikkelaars, exploitanten, vertegenwoordigers van consumentenorganisaties en al die sectoren voor wie parkeren voorwaarde is voor een succesvolle bedrijfsvoering, slaan de handen ineen op het Nederlands Parkeercongres van Vexpan, Platform voor Parkeren in Nederland. Het congres wordt gehouden donderdag 9 november a.s. in De Meervaart Amsterdam.
Nederland loopt vooruit Men zegt dat Nederland voorligt op het gebied van parkeeroplossingen. Ook nu weer, met de introductie van de Proceswijzer op het congres. De CROW handleiding moet de ontwikkeling en het gebruik van de parkeergarage sterk verbeteren. Zoals een klantvriendelijker inrichting, een veiliger gevoel, een betere indeling en minder bouwfouten. De laatste jaren zijn er helaas een aantal gebouwde parkeervoorzieningen minder goed in het nieuws gekomen.
Parkeren belangrijkste aandachtsgebied in Amsterdam Oud-West Wethouder verkeer en vervoer Amsterdam Oud-West Werner Toonk licht zijn aanpak van parkeren toe. ’Van slim ontwerp tot parkeervisie met meerwaarde.’ Dat is het thema van het eerste Nederlandse Parkeercongres. Andere onderwerpen zijn de effecten van parkeervoorzieningen op de rentabiliteit van winkelcentra en ’Parkeren in de binnenstad is te goedkoop’. Zo is onderzocht wat de relatie is tussen de omzet van de consument en haar vervoerswijze. De ontwikkeling van parkeervoorzieningen voor fietsers en automobilisten vragen dan ook om een optimale balans tussen investering, hoogte parkeertarief en de te behalen omzet bij de bestemming.
Infomarkt
Op de infomarkt kan men kennis delen, ervaringen uitwisselen, en nieuwe oplossingen en
diensten vinden op het gebied van straatparkeren, gebouwde parkeervoorzieningen, financiering
en exploitatie, toegangscontrole en handhaving.

Met ruim 200 aanmeldingen is de belangstelling groot. Parkeren = business wordt wel gezegd, maar ook No Parking – no business. Aanmelden voor het congres is nog steeds mogelijk via het Vexpan secretariaat, Marika Verheij, tel. (013) 5944281 of per e-mail naar [email protected] Meer informatie zie www.parkeervak.nl
___________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Het Nederlands Parkeercongres wordt georganiseerd door Vexpan. Voor meer info en beeldmateriaal: Theo Talboom – verenigingsmanager (013) 5944281


Contact Libema Exhibitions.nl

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share