Datwyler neemt NEDIS Group over

Datwyler neemt NEDIS Group over van Nedis

Door: Nedis  16-07-2012
Trefwoorden: Innovative, Consumenten Elektronica, One stop shopping solution

Vanaf september 2012 zal de NEDIS Group onderdeel uitmaken van de Datwyler Group. De Datwyler Group heeft zich als internationale multi-niche speler gespecialiseerd in het leveren van industriële componenten en de distributie van engineering en elektronica componenten. Met meer dan 40 actieve vestigingen, sales in meer dan 80 landen en meer dan 5.000 medewerkers genereert de Datwyler Group een omzet van EUR 1.1 miljard. De oprichters en eigenaren van de NEDIS Group, Jacob en Jukie Gilad, zijn ervan overtuigd dat de Datwyler Group en de NEDIS Group een perfecte match vormen. Met Datwyler als zeer sterke partner wordt de waardeketen versterkt ten gunste van de klant.

De Datwyler Group streeft haar strategie om de online/catalogus distributie uit te breiden consistent na.Op 11 juli j.l. heeft Datwyler een overeenkomst getekend met König Corporate Holding B.V. en Gilad B.V.om het van origine Nederlandse bedrijf, de NEDIS Group aan te kopen als deel van een overdrachtsplan.NEDIS, dat het hoofdkantoor heeft in ’s-Hertogenbosch te Nederland, is dé nummer twee groothandelvan consumenten elektronica accessoires in Europa. Met het centrale logistieke centrum in Nederland, distributiekantoren in 11 andere landen en 370 medewerkers genereert NEDIS een jaarlijkse omzet van ongeveer EUR 120 milljoen. Een breed scala aan sterke eigen productmerken draagt bij aan een duurzame en aantrekkelijke winstgevendheid. De partijen zijn overeengekomen dat zij het aankoopbedrag niet bekend zullen maken. In afwachting van de overeenstemming met standaard regelgevingen en voorwaarden, staat de volledige afronding van deze overeenkomst gepland voor begin september 2012.

Het uitbreiden van de waardeketen
Door de overname van NEDIS breidt de Datwyler Group de waardeketen in online/catalogus distributie van industriële elektronica, automatisering en computer accessoires uit. Tot de dag van vandaag heeft de Datwyler Group, als online/catalogus distributeur actief onder de merknamen Distrelec, Elfa Distrelec en ReicheltElektronik, producten in de markt gezet in retailaantallen. Nu wil Datwyler een dubbelrol als groothandelaar én distributeur van eigen merken gaan spelen, om haar strategische scope te kunnen verbreden in de toekomst.

Seperate business unit, maar toch synergie op het gebied van purchasing en logistics
De NEDIS Group zal geïntegreerd worden in Datwyler’s Technical Components Division, maar zal blijven opereren als separate business unit onder de gevestigde naam NEDIS. Door te profiteren van de sterke NEDIS procurement organisatie in Azië en elders, zal Datwyler betere toegang krijgen tot producenten en zich onderscheiden van haar concurrenten. Naast haar expertise op het gebied van procurement heeft NEDIS een modern logistiek centrum met uitstekende uitbreidingsmogelijkheden in ’s-Hertogenbosch te Nederland. Dit biedt significante mogelijkheden om synergie in inventory management, logistics en procurement te bewerkstelligen.

Waarde toevoegen aan huidige werkzaamheden
De acquisitie van de NEDIS Group zal de Datwyler Group toegang geven tot de aantrekkelijke groothandel- en distributiemarkt. Datwyler kan een duurzame, winstgevende groei realiseren met eigen merken, door haar strategie na te streven met de focus op lucratieve niches binnen de consumenten elektronica. Grotere volumes, schaalvoordelen en strategische synergie die voortkomen uit de overname van NEDIS zullen nog meer waarde toevoegen aan de eerdere overnames van Elfa (2008, Scandinavië en Oost-Europa), Reichelt (2010, Duistland), en de core business van Distrelec.

NEDIS Group
De NEDIS Group is opgericht in 1982 en is sindsdien uitgegroeid tot Europa’s op één na grootste groothandel in consumenten elektronica accessoires. De NEDIS Group heeft 370 medewerkers en genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer EUR 120 miljoen. Naast haar centrale logistieke centrum in Nederland heeft NEDIS haar eigen distributievestigingen en vertegenwoordigers in de volgende landen: België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. De NEDIS Group levert producten aan meer dan 50.000 distributeurs en retailers en meer dan 250 groothandels in Europa. Haar succes berust op een moderne productrange, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en 24-uurs levering.

Datwyler online/catalogus distributie
Datwyler’s Technical Components Division, handelend onder de vier handelsnamen Distrelec, Elfa Distrelec, Reichelt en Maagtechnic, heeft 1.500 medewerkers en genereert een omzet van EUR 600 miljoen. Online/catalogus distributie van elektronica componenten met een gespecialiseerde service business met optimale logistics, is de core competentie. De vier online/catalogus distributeurs van de Datwyler Group focussen op het business-to-business (B2B) segment en zijn Europees marktleider op het gebied van elektronica-, automatiserings-, IT-, polymeer-, elastomeer-, elektra- en besturingscomponenten, en vloeibare stoffen met een standaard assortiment van meer dan 500.000 producten. Als link tussen meer dan 1.000 leveranciers en meer dan een half miljoen klanten is Datwyler een aantrekkelijke business partner. 

Datwyler Group
De Datwyler Group is een internationale multi-niche speler die gespecialiseerd is in het leveren van industriële componenten en de distributie van engineering en elektronica componenten. Haar activiteiten concentreren zich op aantrekkelijke niches die waardeverhogende mogelijkheden bieden die bijdragen aan een winstgevende groei. Datwyler's vier divisies – Technical Components, Pharma Packaging, Cabling Solutions en Sealing Technologies – zijn gericht op de producerende-, pharmaceutische- en datacom industrieën. Gepositioneerd als partner in het ontwikkelen van componenten is de strategie van de vier divisies gericht op het leveren van innovatieve oplossingen. Met meer dan 40 actieve vestigingen, sales in meer dan 80 landen en meer dan 5.000 medewerkers genereert de Datwyler Group een omzet van EUR 1.1 miljard.

Trefwoorden: Consumenten Elektronica, Innovative, One stop shopping solution, Supply chain excellence,

Ander nieuws en updates van Nedis

KNG introduceert Andrew & Andy van Nedis thumbnail
17-09-2012

KNG introduceert Andrew & Andy

 KNG breidt het assortiment uit met trendy lifestyle mulitimedia speakers Andrew & Andy


Datwyler breidt uit naar groothandel door overname NEDIS van Nedis thumbnail
04-09-2012

Datwyler breidt uit naar groothandel door overname NEDIS

 Datwyler breidt uit naar groothandel door overname NEDIS


Het nieuwe HQ lampenconcept: Voor iedere gloeilamp een alternatief! van Nedis thumbnail
16-08-2012

Het nieuwe HQ lampenconcept: Voor iedere gloeilamp een alternatief!

Met een combinatie van Halogeen-, Spaar- en LED-lampen biedt HQ een compleet en energiezuinig lampenassortiment ter vervanging van de gloeilamp.


NEDIS introduceert uniek Valueline Netwerkkabel Concept van Nedis thumbnail
10-07-2012

NEDIS introduceert uniek Valueline Netwerkkabel Concept

NEDIS introduceert een compleet Valueline Netwerkkabel Concept. Uniek binnen de markt en tevens een duidelijk statement: ‘Valueline geeft het bulkassortiment een meerwaarde’


NEDIS, vanaf nu ook officiële distributeur van Canyon van Nedis thumbnail
28-06-2012

NEDIS, vanaf nu ook officiële distributeur van Canyon

Met het oog op de huidige lifestyle trends, welke ook duidelijk waarneembaar zijn binnen de Consumenten Elektronica, is NEDIS de samenwerking aangegaan met multimedia lifestyle merk Canyon.


Profigold introduceert minuscule HDMI connector binnen LED TV-series van Nedis thumbnail
20-06-2012

Profigold introduceert minuscule HDMI connector binnen LED TV-series

Profigold introduceert minuscule HDMI connector binnen LED TV-series


10-08-2011

NEDIS versterkt opnieuw haar positie met de overname van FAMEART

NEDIS versterkt opnieuw haar positie met de overname van FAMEART


18-05-2011

Nieuwe NEDIS CEO Lieffering kondigt overname Bandridge & Micro-Mel aan

 Fabrikant en distribiteur van consumentenelektronica & accessoires NEDIS neemt branchegenoten Bandridge & Micro-Mel over.