König introduceert 2-in-1 draadloze A/V oplossing

König introduceert 2-in-1 draadloze A/V oplossing van Nedis

Door: Nedis  03-04-2009

‘s-Hertogenbosch, april 2009 | Steeds meer mensen zijn alle kabels in huis zat, en zoeken naar andere oplossingen. Draadloos heeft de toekomst, en met een unieke combinatie van TV tuner en draadloos A/V systeem loopt König voorop in deze ontwikkeling. De VID-TRANS575 kan direct aangesloten worden op de kabelaansluiting, en het beeld door zenden naar een andere TV waar dan ook in huis.

De verschillende kanalen zijn volledig vrij in te delen, en gemakkelijk te selecteren met de meegeleverde afstandsbediening. Bovendien is het met dit systeem mogelijk om onafhankelijk van andere TV’s in huis een kanaal te selecteren, doordat het volledige coax signaal wordt doorgestuurd naar de ontvanger. De zender is uitgerust met een loop functie zodat ook de TV beneden aangesloten kan worden zonder de coax kabel te hoeven splitsen.

DVD, VCR en andere apparatuur
Ook A/V apparatuur is gemakkelijk aan te sluiten op zowel de zender als de ontvanger via 3 RCA pluggen. Bovendien kan de originele afstandsbediening van het aangesloten apparaat gebruikt worden door middel van de ingebouwde IR verlenger.

5.8 Ghz frequentie
De 2.4 GHz frequentie is vandaag de dag overvol geraakt door het enorme aantal draadloze applicaties dat gebruikt maakt van de 2.4 GHz band. Door deze overbezetting is de frequentie gevoelig geworden voor storingen en interferentie. De VID-TRANS575 maakt gebruik van de 5.8 GHz frequentie om draadloos audio en video signalen door te sturen naar de ontvanger. Hierdoor wordt het signaal niet gestoord door andere draadloze apparatuur zoals WiFi netwerken, Bluetooth, en draadloze telefoons die de 2.4 GHz frequentie gebruiken.

Met een bereik van 30 m binnenshuis kan zelfs de TV op zolder aangesloten worden op de DVD-speler beneden. Daarnaast is dit draadloze A/V systeem bijzonder betaalbaar. De VID-TRANS575 heeft een consumentenadviesprijs van €140,-

Benieuwd naar het volledige Audio/Video assortiment van König? Kijk dan op www.nedis.nl