König trendsetter in geavanceerde HDMI oplossingen

König trendsetter in geavanceerde HDMI oplossingen van Nedis

Door: Nedis  03-04-2009

‘s-Hertogenbosch, april 2009 | Voor de laatste ontwikkelingen in consumentenelektronica en accessoires is de consument bij König aan het juiste adres. Het merk loopt voorop met de nieuwste snufjes en trends en introduceert nu zes nieuwe HDMI accessoires. Naast de hoge kwaliteit HDMI kabels biedt König nu ook switches, splitters en versterkers aan voor de veeleisende consument.

De twee nieuwe HDMI 1.3 schakelaars maken het mogelijk om 2 (KN-HDMISW10) of 4 (KN-HDMISW20) apparaten aan te sluiten op 1 LCD of plasma scherm. De gewenste bron is vervolgens gemakkelijk te selecteren met de afstandsbediening of de knoppen op de switch. Een LED geeft aan welk input kanaal is geselecteerd, zodat je in een oogopslag kunt zien welke videobron weergegeven wordt.

Ook voor het aansluiten van 1 apparaat op 2 (KN-HDMISPL10) of 4 (KN-HDMISPL200) LCD of plasma schermen biedt König de ideale oplossing. De schakelaars en splitters hebben een robuust en modern afgewerkt uiterlijk en zullen in geen enkel entertainment systeem misstaan. Een doorvoersnelheid van 2.5 Gbps, 1080P full HD ondersteuning en ingebouwde versterker garanderen daarnaast een perfecte beeldkwaliteit.

Sterk signaal over 60 m
Het nadeel van HDMI signalen is dat ze over grotere afstanden duidelijk aan kwaliteit in boeten. Met de twee nieuwe König HDMI 1.3 versterkers behoort dit probleem tot het verleden. De KN-HDMIREP10 versterkt het signaal waarna het tot over 30 m via HDMI kabels doorgestuurd kan worden. De KN-HDMIREP20 doet hier nog een schepje bovenop en maakt het mogelijk het signaal tot over 60 m te sturen zonder signaalverlies. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van UTP kabels tussen de transmitter en de receiver. De receiver wordt vervolgens weer met een HDMI kabel aangesloten op de TV.

De hoge kwaliteit producten van König zijn altijd zeer betaalbaar, en dat geldt ook weer voor deze nieuwe producten. De switches hebben een consumentenadviesprijs van € 38,95 (KN-HDMISW10) en € 71,95 (KN-HDMISW20), de schakelaars kosten € 61,95 (KN-HDMISPL10) en € 140,- (KN-HDMISPL20). De versterkers zullen € 29,49 (KN-HDMIREP10) en € 70,75 (KN-HDMIREP20) kosten.

Kijk voor meer info op www.nedis.nl