Nedis in 25 jaar uitgegroeid tot wereldspeler in consumentenelektronica

Nedis in 25 jaar uitgegroeid tot wereldspeler in consumentenelektronica van Nedis

Door: Nedis  04-10-2007

’s-Hertogenbosch, oktober 2007 | Nedis bestaat dit jaar 25 jaar, wat deze maand groots gevierd wordt. De fabrikant en distributeur in consumentenelektronica en accessoires heeft zich in een kwart eeuw ontwikkeld van onderdelengroothandel tot een grote speler op de wereldmarkt op het gebied van consumentenelektronica, multimedia-, gaming-, computer- en audio-/videoaccessoires, foto-, satelliet- en beveiligingsapparatuur en huishoudelijke artikelen. Met het hoofdkantoor in Den Bosch, 14 dochters verspreid over heel Europa en inkoopkantoren in Hongkong en China heeft Nedis een grote afzetmarkt verworven voor o.a. haar eigen merken König, HQ en AzurA.

Het idee van een one-stop-shopping groothandel voor de technische dienst sloeg direct goed aan, waarop dit concept met succes werd uitgebreid naar het buitenland. Nadat de vraag naar reparatieonderdelen terugliep, richtte Nedis zich meer en meer op de consumentenmarkt. Dit ging gepaard met grote investeringen in de logistieke techniek, met als resultaat een geavan- ceerd distributiecentrum met een speciaal voor het bedrijf ontwikkeld Dynamic Picking System. Door de grote voorraden en efficiënte logistiek kan Nedis een van haar speerpunten, Next Day Delivery Service, waarborgen. Om de jaarlijkse groei in de toekomst te kunnen handhaven, wordt op dit moment de hoogbouw van het distributiecentrum met meer dan de helft van de oppervlakte uitgebreid.

Na de omschakeling naar de consumentenmarkt en het automatiseren van de logistiek wordt er flink geïnvesteerd in de ICT en stapt Nedis over op het ERP-systeem van Microsoft Dynamics. Een andere investering in de toekomst is de huidige ontwikkeling van de nieuwe internetsite en daarmee een professioneel e-Commerce platform. Klanten, met name webwinkels, kunnen hier extra van profiteren door de techniek van dit systeem te gebruiken voor een eigen site, in de eigen stijl. Voordelen: een lage investering, breed assortiment en een lage eigen voorraad. Met 25 jaar ervaring zorgt Nedis voor een uitstekende logistiek!

Uiteraard profiteren de Nedis-klanten (retail) ook van het jubileum d.m.v verschillende acties, die komende periode plaats zullen vinden!

Kijk voor meer informatie over de acties op www.nedis.nl.