Nedis stelt explosieve groei veilig met forse uitbreiding magazijn

Nedis stelt explosieve groei veilig met forse uitbreiding magazijn van Nedis

Door: Nedis  24-08-2007

De uitbreiding van het distributiecentrum van Nedis, fabrikant en distributeur van consumentenelektronica en accessoires, nadert zijn climax. Onlangs is officieel de vlag geplaatst op het hoogste punt van de hoogbouw, maar liefst 19 meter hoog waarvan 1 meter beneden maaiveld. Met de bijgebouwde oppervlakte van 7.300 m2 wordt de capaciteit van het huidige magazijn van 15.000 m2 substantieel vergroot. Door de nieuwe hoogbouw maakt Nedis een geweldige slag om een constante explosieve groei van afzetvolume, de afgelopen 4 jaar meer dan 30% per jaar, tot zeker 2012 mogelijk te maken. De Next Day Delivery Service, een van de logistieke speerpunten van het bedrijf, kan op deze manier ook voor de toekomst worden gegarandeerd.

De voornaamste functie van de nieuwe hoogbouw zal bulkopslag zijn. Met 8 nieuwe docks en mobiele werkstations moet de inslag zeer efficiënt verwerkt kunnen worden.
De magazijnuitbreiding biedt straks plaats aan 15.000 extra pallets. Maar liefst 5 Dambach High Speed robotkranen zullen zorgen voor een volledig geautomatiseerde in- en uitslag van pallets, die door middel van automatische transportwagens naar het huidige distributiecentrum kunnen worden getransporteerd.

Sinds de verhuizing van Hedel naar Den Bosch in 1999 werkt Nedis met een speciaal voor het bedrijf ontworpen Dynamic Picking System. Met de nieuwe aanbouw wordt op dit systeem voortgeborduurd, met volledig geautomatiseerde kranen om uiteindelijk een altijd toereikende voorraad en snelheid van levering aan de klanten in heel Europa te kunnen waarborgen.
Naar verwachting zal de nieuwe hoogbouw van het distributiecentrum in het eerste kwartaal van 2008 in gebruik worden genomen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die Nedis u kan bieden? Kijk op www.nedis.nl of neem contact op met 073-599 1055.