Nieuwe NEDIS CEO Lieffering kondigt overname Bandridge & Micro-Mel aan

Door: Nedis  18-05-2011
Trefwoorden: Microwave

 

‘s-Hertogenbosch, mei 2011 | Er staan grote veranderingen op stapel bij NEDIS, fabrikant en distributeur van consumentenelektronica. Per 1 mei heeft het roer overgenomen van directeur eigenaar Jacob Gilad. Lieffering’s eerste wapenfeit bij NEDIS is de overname van alle activiteiten van branchegenoot Bandridge en verkooporganisatie Micro-Mel.

 

Overname activiteiten Bandridge & Micro-Mel

Met de overname van Bandridge en Micro-Mel door NEDIS, komen deze ondernemingen in handen van een gerespecteerde en kapitaalkrachtige partij. De sterke inkooporganisatie en het zeer moderne logistieke apparaat van NEDIS worden zo gekoppeld aan de professionele sales- en marketingkwaliteiten waar Bandridge en Micro-Mel om bekend staan.

 

Ook Wim Fase, CEO van Bandridge & Micro-Mel ziet de voordelen van deze stap: “De overname door de grotere en kapitaalkrachtige branchegenoot NEDIS is een perfecte match. Het productassortiment maar ook de marktsegmenten waarin NEDIS en Bandridge van oudsher sterk zijn vertegenwoordigd vullen elkaar uitstekend aan. Door de samensmelting van Bandridge, Profigold en het kabelassortiment van NEDIS worden wij absolute marktleider in zowel het laag- midden- als hoge segment.”

 

De combinatie van NEDIS en Micro-Mel resulteert in een professionele verkooporganisatie die klantgerichtheid en klanttevredenheid kan waarmaken door de combinatie van een concurrerend hoogwaardig assortiment, een ijzersterk logistiek proces en een professionele sales & marketing organisatie. Een speler die een leidende rol neemt in deze markt.

 

(1961)

Michel Lieffering heeft ruim 35 jaar ervaring in de consumentenelektronica. Midden jaren ‘70 begon Lieffering als verkoper in het toenmalig familiebedrijf Lieffering Electronics te Zoetermeer, dat later Expert Lieffering werd. Lieffering nam het familiebedrijf over, waarna hij het in 1997 verkocht en overstapte naar Wehkamp. Lieffering was bij Wehkamp in de functie van Hoofd-Inkoop nauw betrokken bij het opzetten en uitbouwen van de eerste e-commerce activiteiten en webshop.

 

In 2004 begon Lieffering als managing director bij Conrad Electronic Benelux. Hij vormde daar het verlieslatende postorderbedrijf, bekend van de dikke catalogi, binnen negen maanden om naar een effectieve en efficiënte e-commerce retailer. Na het succes in de Benelux is de strategie door Lieffering ook bij Conrad Electronic Europe uitgerold.

 

 

Toekomst NEDIS

De ervaring en kennis die Lieffering heeft, sluiten perfect aan bij de huidige positie en de toekomst van NEDIS. Zijn ervaring bij elektronicaretailer Conrad en als zelfstandige retailer, zorgen ervoor dat hij als geen ander begrijpt waar de winkelier vandaag de dag naar op zoek is.

 

“NEDIS moet doorgroeien als succesvolle distributeur met tevreden stakeholders. Ik wil een organisatie neerzetten die trots is op zichzelf en wat zij doet en waar haar klanten van op aan kunnen.” Aldus Lieffering.

 

NEDIS zal haar focus richten op het effectiever en nauwer samenwerken met haar klanten. Hierbij zal, gericht op de behoefte van de retailer, e-business hoog in het vaandel staan. Een kans waar volgens Lieffering nog veel branchegenoten zich onvoldoende van bewust zijn. Daarnaast hecht Lieffering veel waarde aan de ontwikkeling van sterke eigen merken. “De merken van NEDIS moeten een pull gaan creëren vanuit de markt en zo voor aanloop bij onze klanten zorgen.”

 

Dat is waar NEDIS heen wil. Ze wil haar rol als bekende internationale speler met een leidende rol in de consumentenelektronica verder versterken en haar activiteiten wereldwijd ontplooien. NEDIS stevent af op een mooie toekomst, en met Michel Lieffering aan het roer zit de juiste man op de juiste plek om de koers van NEDIS succesvol te vervolgen.

Trefwoorden: Microwave

Ander nieuws en updates van Nedis

KNG introduceert Andrew & Andy van Nedis thumbnail
17-09-2012

KNG introduceert Andrew & Andy

 KNG breidt het assortiment uit met trendy lifestyle mulitimedia speakers Andrew & Andy


Datwyler breidt uit naar groothandel door overname NEDIS van Nedis thumbnail
04-09-2012

Datwyler breidt uit naar groothandel door overname NEDIS

 Datwyler breidt uit naar groothandel door overname NEDIS


Het nieuwe HQ lampenconcept: Voor iedere gloeilamp een alternatief! van Nedis thumbnail
16-08-2012

Het nieuwe HQ lampenconcept: Voor iedere gloeilamp een alternatief!

Met een combinatie van Halogeen-, Spaar- en LED-lampen biedt HQ een compleet en energiezuinig lampenassortiment ter vervanging van de gloeilamp.


Datwyler neemt NEDIS Group over van Nedis thumbnail
16-07-2012

Datwyler neemt NEDIS Group over

Datwyler neemt NEDIS Group over en verterkt op deze manier de waardeketen ten gunste van de klant. 


NEDIS introduceert uniek Valueline Netwerkkabel Concept van Nedis thumbnail
10-07-2012

NEDIS introduceert uniek Valueline Netwerkkabel Concept

NEDIS introduceert een compleet Valueline Netwerkkabel Concept. Uniek binnen de markt en tevens een duidelijk statement: ‘Valueline geeft het bulkassortiment een meerwaarde’


NEDIS, vanaf nu ook officiële distributeur van Canyon van Nedis thumbnail
28-06-2012

NEDIS, vanaf nu ook officiële distributeur van Canyon

Met het oog op de huidige lifestyle trends, welke ook duidelijk waarneembaar zijn binnen de Consumenten Elektronica, is NEDIS de samenwerking aangegaan met multimedia lifestyle merk Canyon.


Profigold introduceert minuscule HDMI connector binnen LED TV-series van Nedis thumbnail
20-06-2012

Profigold introduceert minuscule HDMI connector binnen LED TV-series

Profigold introduceert minuscule HDMI connector binnen LED TV-series


10-08-2011

NEDIS versterkt opnieuw haar positie met de overname van FAMEART

NEDIS versterkt opnieuw haar positie met de overname van FAMEART