Kender Thijssen neemt deel onderhoudsactiviteiten op Alpha/VAX en HP9000 systemen over van HP

Door: Organisatie  04-10-2006

Veenendaal, 3 oktober 2006 - Kender Thijssen en HP Nederland hebben een overeenkomst gesloten voor het uitbesteden van een deel van de onderhoudsactiviteiten van HP. Het betreft een driejarig contract voor onderhoudswerkzaamheden bij klanten, aan HP9000- en Alpha/VAX-servers. Kender Thijssen voert alle werkzaamheden uit onder de vlag van HP, waarbij HP ook de eindverantwoordelijkheid behoudt. Het contract gaat in op 1 oktober 2006 en kan na drie jaar optioneel met twee jaar worden verlengd. De overeenkomst verandert niets aan de marktbenaderingstrategie van HP naar haar klanten en samenwerkingsverbanden met overige Business Partners.

Kender Thijssen, sinds jaren één van HP’s Business Partners, gaat namens HP bij klanten de onsite reparaties uitvoeren aan HP9000- en Alpha/VAX-servers. Alle aansturende processen, waaronder call-logging en call-kwalificatie, alsmede logistiek en de tweedelijns support, blijft HP Nederland zelf uitvoeren. Kender Thijssen zal bij alle werkzaamheden de stringente kwaliteitsnormen van HP hanteren.

Deze overeenkomst is een gevolg en onderdeel van het wereldwijde transformatieproces binnen HP dat vorig jaar door Mark Hurd, CEO van HP, is ingezet. Als onderdeel hiervan heeft HP besloten dat de Alpha/Vax en HP9000 onsite repairdiensten qua uitvoering beter door partners van HP kunnen worden uitgevoerd. De diensten blijven een belangrijk onderdeel van het HP verkoopportfolio.

Als onderdeel van deze uitbesteding treden per 1 oktober 2006 twaalf medewerkers van HP in dienst bij Kender Thijssen