Verzekeruzelf.nl maakt voorwaarden in begrijpelijke taal

Door: Verzekeruzelf.nl  31-08-2011
Trefwoorden: Autoverzekering

 

’S HERTOGENBOSCH - Verzekeruzelf.nl brengt haar polisvoorwaarden naar een helder taalniveau zodat bijna elke Nederlander ze kan lezen en begrijpen. Dit doet zij in samenwerking met het Taalcentrum-VU in  Amsterdam. Voor de verzekeringstechnische uitwerking is Frans Nijland  in de arm genomen.

Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat informatie over financiële producten expres moeilijk wordt gemaakt. Dit bleek in juli uit onderzoek van verzekeraar Cardif. Verzekeruzelf heeft vervolgens haar eigen voorwaarden onder de loep genomen en Frans Nijland  gevraagd deze te herschrijven zodat ze voor bijna iedereen te begrijpen zijn.

De oude voorwaarden van de autoverzekering van Verzekeruzelf.nl bestonden uit maar liefst 25.000 woorden. Na het herschrijven zijn daar nog maar 5.400 woorden van overgebleven.

Juridische termen zijn bijna allemaal vervangen door woorden die we dagelijks gebruiken. Ook de manier waarop je als klant zelf een antwoord vindt, is sterk verbeterd. Voorbeelden zijn toegevoegd en de vormgeving met illustraties maken de voorwaarden veel toegankelijker en plezieriger te lezen.

“Onze missie is om mensen te helpen zelfverzekerd te worden”, zegt Frank Cooler, één van de oprichters van Verzekeruzelf.nl. “Dit begint bij het groot maken van de kleine lettertjes en klein maken van grote (omvangrijke) teksten. We willen dat mensen weten waarvoor ze verzekerd zijn en waarvoor niet. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.” De verzekeraars waar wij mee werken moeten allemaal even wennen dat je met minder tekst veel klantvriendelijker kunt communiceren. 

Slechts een paar verzekeraars in Nederland hebben hun voorwaarden al een beetje leesbaar gemaakt. Verzekeruzelf.nl wil met deze voorwaarden laten zien dat het nog beter kan.

Verzekeruzelf.nl staat voor de nieuwe vrijheid in verzekeren.  De klant zit nergens aan vast en kan per dag zijn verzekering beëindigen.  De autoverzekering van Verzekeruzelf.nl werd een paar jaar eerder door vergelijkingswebsite Independer uitgeroepen tot beste internetverzekering.

Trefwoorden: Autoverzekering