Würth brengt revolutionaire Lithium-Ion accu technologie

Door: Würth Nederland  11-01-2006
Trefwoorden: Bouw

’s-Hertogenbosch, 10 januari 2006. Würth brengt met de Lithium-Ion accu’s een doorbraak in accutechniek. Lithium-Ion accu’s, worden al vele jaren toegepast in laptops en mobiele telefoons. Nu zijn deze ook geschikt voor gebruik in accumachines. Iedere Lithium-Ion cel geeft een spanning van 3,6 tot 4,0 Volt af, waardoor een hogere energieopbrengst ontstaat. Daardoor kunnen accu’s met een gelijke energieopbrengst 40% kleiner en lichter worden gebouwd of bij gelijkblijvend gewicht kan de energieopbrengst met maar liefst 40% worden verhoogd.
Door de conservatieve accutechniek bleef de ontwikkeling van accumachines sterk beperkt. Nikkelcadmium accu’s waren de enige goed bruikbare accu’s. Andere technieken konden de hoeveelheid stroom die de machines vragen, niet leveren. Nikkelcadmium cellen hebben slechts een spanning van 1,2 Volt per cel. Voor zwaardere machines is dat echter onvoldoende, waardoor de accu’s groter en zwaarder werden, maar ook veel moeilijker om mee te werken.

Revolutie
Met Lithium-Ion cellen (Li-Ion) brengt Würth nu een zeer revolutionaire oplossing. Bij de Li-Ion accu wordt het memory-effect volledig uitgebannen, en de energieopbrengst van de accu blijft gelijk totdat de accu volledig leeg is. Er vindt nagenoeg géén zelfontlading plaats en de accu blijft op spanning, ook wanneer deze langere tijd niet wordt gebruikt. Ook zijn de Li-Ion cellen milieuvriendelijk.

Schroefmachine Power S 10-A
Würth Nederland heeft twee van haar machines uitgerust met de Lithium-Ion accu. De accuschroefmachine S 10-A Power die kenmerkend is om zijn maximale kracht en minimale afmetingen. Zijn maximale draaimoment is 18 Nm en hij heeft een gewicht van amper 800 gram, inclusief de accu. De machine is toepasbaar tot het schroeven van 6 x 60 mm in zacht hout. Speciale kenmerken van de S 10-A Power zijn ook de ergonomische greep met rubber inzet, de elektronische gasgeefschakelaar en de ingebouwde of geïntegreerde LED werklamp. Verder is de machine voorzien van een sterke magnetische bithouder, 30 minuten laadapparaat en 2 Lithium-Ion accu’s 10,8 Volt/1,0 Ah.

Accu boorhamer H 28-MA
Ook past Würth de Lithium-Ion accu toe in de accu boorhamer H 28-MA. Een machine met een elektro pneumatisch slagwerk, dat 4700 slagen per minuut maakt en een slagkracht heeft van 3,2 Joule. Met de H 28-MA kan men in beton tot Ø 26 mm boren. Ook deze machine is voorzien van 2 Lithium-Ion accu’s van 24 Volt/
3,0 Ah, waardoor hij 40% sneller is dan de vorige accu boorhamer.

Trefwoorden: Bouw

Contact Würth Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share