Magazine "Horloges"

Magazine "Horloges" van VandenBerg Watches

Door: VandenBerg Watches  02-04-2009
Trefwoorden: Ambacht, Traditioneel, Horlogemaker

Het nieuwste "Willem van den Berg" heren polshorloge is een "Champlevé Cadran" die de sfeer ademt van de 18e eeuw. Dit horloge gaat terug naar de basis van het horlogemaken. Een tijd waarin zakhorloges pronkjuwelen werden. In de 17e eeuw staat het ambacht "horlogemaken" nog in de kinderschoenen. Een tijd dat slechts een enkeling een horloge bezat. Nu zitten we in een tijd dat het horlogemakersvak volwassen is geworden. Als ode aan die begin tijd heb ik een horloge voor aan de pols gemaakt met die uitstraling van toen. Het herenhorloge heeft n.l. een traditioneel ambachtelijk gemaakte, zilveren wijzerplaat uit die stijlperiode en eveneens zo, de handgemaakte wijzers. In de wijzerplaat kan, net zoals vroeger wel eens werd gedaan, de naam van de bezitter worden gegraveerd, waardoor het een zeer persoonlijk horloge wordt. Daaronder komt het nummer van het horloge eveneens handgegraveerd. Achterin het horloge is zichtbaar, een zilveren ronddraaiend replica spillenkloof van een vroeg 18e eeuwse zakhorloge, dat ajour en handgegraveerd is en onderdeel uit maakt van het mechanische moderne Zwitserse automatisch uurwerk. De horlogekast is rosé goud (18 krt. 750/1000) met staal en heeft een diameter van 42 mm. De handmade exotisch lederen horlogebanden zijn in Louisiana Alligator leder en hagedis leder leverbaar in diverse kleuren.

Het eerste dameshorloge, "Pond de Verge", is een ode aan de eerste horloges uit de 17e eeuw.
Het dameshorloge heeft een gestileerde handgegraveerde massief zilveren wijzerplaat, in de sfeer uit de 17e eeuw. De signatuur is verborgen in de wijzerplaat. Achterop het mechanisch Zwitserse uurwerk, is een origineel vuurverguld ajour gezaagde spillenkloof uit een antiek zakhorloge gemonteerd, met centraal in het midden een diamant, Amsterdams slijpsel, geplaatst.
De wijzers zijn handgemaakt. De stalen kast heeft een diameter van 34mm en heeft een handgemaakte hagedis horlogeband. Prijs van "Willem van den Berg Ponte Verge"

Trefwoorden: Ambacht, Champlevé Cadran, Handgravuren, Horlogcreatie, Horlogebouwer, Horlogemaker, Traditioneel, Zakhorloge,