WILLEM VAN DEN BERG Haute Horlogerie

WILLEM VAN DEN BERG Haute Horlogerie van VandenBerg Watches

Door: VandenBerg Watches  19-06-2007
Trefwoorden: Kwaliteit, Antiek, Ambachtelijk

WILLEM VAN DEN BERG Haute Horlogerie staat voor hoge ambachtelijke kwaliteit en kan uw vraag naar kwaliteit en exclusiviteit voorzien met meesterwerken in horlogerie zoals exclusief gelimiteerde Willem van den Berg, MeisterSinger, Epos,DAVOSA. Wij voeren een internationale vintage horlogecollectie die te vinden zijn op onze webwinkel Mister Quality en verzorgen alle soorten horlogereparaties.  
WILLEM VAN DEN BERG heeft na zijn opleiding horlogemaker in 1972, aan de prestigieuze vakschool "Christiaan Huygens" in Rotterdam, het restauratie vak van klokken en horloges zichzelf aangeleerd. Reparatie of restauratie vergt veel tijd, geduld en specialisme. Voor oude uurwerkjes moeten onderdelen vaak met de hand bijgemaakt worden. Bij ontbrekende delen is het de kunst om deze op verantwoorde wijze te reconstrueren. WILLEM VAN DEN BERG horlogerestaurator, beheerst dit vakmanschap als geen ander! Met al deze ervaring en toewijding wordt er nu in 's-Hertogenbosch hard gewerkt aan een EIGEN horlogemerk dat in het najaar 2007 op de markt gezet wordt. Ook worden er exclusieve masterpieces gelimiteerde edities ontwikkeld.

Leerbedrijf; WILLEM VAN DEN BERG schept er genoegen in om ook zijn bezieling voor het oude klassieke uurwerkmakerambacht uit te dragen en door te geven. Hij is dan ook opgenomen in het SGVB register in opdracht van het Ministerie van O,C&W, en hem is het officiële certificaat van “Erkend leerbedrijf” uitgereikt.

VAKMANSCHAP; Je komt ze niet vaak tegen, de restaurator. De man of vrouw die zich staande weet te houden in een ambachtelijk vak tussen collega’s die gekozen hebben voor het industriële product. Restauratie betekend bij WILLEM VAN DEN BERG niet alleen het uit elkaar nemen, schoonmaken en monteren van het uurwerk. Met zorg en detailliefde worden de onderdelen veredeld, ook als het een anoniem uurwerk is, zodat het optisch en functioneel weer aanspraak kan maken aan de hoge eisen die er aan gesteld worden.
Zo ontstaat dan de hoogste vorm van functie en harmonie in de precisie van het over al honderden jaren gepredikte filosofie der uurwerkmakerij. De esthetische aanspraak van koningen gerechtigd, uitgebeeld in de allerfijnste mechanieken.
Met respect voor technieken en met de grondgedachten en idealen maakt dat ieder uurwerk dat bij WILLEM VAN DEN BERG vandaan komt een kostbare getuigenis is van de uurwerkmakerkunst.

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen of een bezoek te brengen aan onze Haute-Horlogerie galerie met atelier in het prachtige centrum van 's-Hertogenbosch nabij de Sint-Jan basiliek.

Trefwoorden: Ambachtelijk, Antiek, Emotie, Exclusiviteit, Horlogerepartie, Kwaliteit, Meistersinger, Skylinehorloge, Vintage,