Toshiba introduceert nieuwe LED-tv’s met klein beeldscherm

Door: Toshiba Consumer Products  29-03-2011
Trefwoorden: Electronica, Toshiba, Consumer products

 

HD-ready toestellen mét en zonder ingebouwde DVD-speler

Schijndel, 29 maart 2011 – Toshiba Consumer Products introduceert twee nieuwe series LED-tv’s met beeldschermen van 19- tot 32-inch. Dankzij de toegepaste LED-backlight-technologie kenmerken alle tv’s uit deze EL- en DL-serie zich door een superieure beeldkwaliteit en energie-efficiëntie in combinatie met een superslank design. Verder bieden ze stuk voor stuk een ruime keuze aan connectiviteitsopties voor een eenvoudige toegang tot home entertainmentcontent tegen een concurrerende prijs. De toestellen uit de DL-serie hebben als extraatje een ingebouwde DVD-speler.

“De tv’s uit onze EL- en DL-serie zijn uitgerust met een HD-ready paneel met Edge LED-backlight dat borg staat voor een hoge beeldkwaliteit. Dat maakt ze geknipt voor klanten die een beperkt budget hebben, maar toch geen concessies willen doen aan beeldkwaliteit, energie-efficiëntie en compactheid,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager Toshiba Consumer Products. “De nieuwe tv’s zijn ideaal als tweede toestel in bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, kinderkamer, thuiskantoor of studentenkamer. Zelfs de alles-in-één toestellen uit de DL-serie, met geïntegreerde DVD-speler, zijn uitzonderlijk compacte, ruimtesparende apparaten voor home entertainment.”

Breed scala aan interfaces

De vele connectiviteitsopties van de tv’s uit de EL- en DL-serie bieden gebruikers optimale flexibiliteit bij het benaderen en afspelen van hun entertainmentcontent. Alle modellen beschikken over twee HDMI-poorten, waarmee apparaten kunnen worden aangesloten als spelconsoles, set-top boxen, mediaservers en Blu-ray- of DVD-spelers. Dankzij de REGZA-Link (HDMI CEC) zijn alle aangesloten apparaten te bedienen met één afstandsbediening. De modellen zijn voorts voorzien van een PC- en een USB-poort, zodat muziek-, video- en fotobestanden die zijn opgeslagen op een USB-stick direct op de tv zijn weer te geven. Daarnaast kunnen ze als een mediaspeler fungeren die overweg kan met een reeks bestandsformaten, zoals jpg, mp3, divX, avi en mkv. De nieuwkomers hebben zowel een analoge tuner als een DVB-T/C HD-tuner aan boord, terwijl het CI+ (Common Interface)-slot gebruikers in staat stelt zich te abonneren op verschillende betaal-tv-kanalen.

Beschikbaarheid en prijzen

De tv’s uit de DL-serie met ingebouwde DVD-speler en de 19- en 22-inch modellen uit de EL-serie zijn leverbaar in maart 2011. De grotere EL-modellen worden verwacht in april 2011. De adviesprijzen zijn op dit ogenblik nog niet bekend.

Specificaties

EL-serie

 • HD-ready (1.366 x 768) LCD-paneel met Edge LED-backlight
 • DVB-T/DVB-C HD-tuner
 • Geïntegreerde Blu-ray-speler
 • 2 x HDMI
 • PC-input
 • USB-poort
 • Kleuren: zwart (EL833), wit (EL834)
 • Beeldschermformaten:

-   19-inch (19EL833/834)

-   22-inch (22EL833/834)

-   26-inch (26EL833/834)

-   32-inch (32EL833/834)

DL-serie

 • HD-ready (1.366 x 768) LCD-paneel met Edge LED-backlight
 • DVB-T/DVB-C HD-tuner
 • Geïntegreerde Blu-ray-speler
 • 2 x HDMI
 • PC-input
 • USB-poort
 • Ingebouwde DVD-speler
 • Mediaspeler-functionaliteit ondersteunt jpg, mp3, wav, divX, divX HD, avi, mkv en wmv
 • Kleuren: zwart (DL833), wit (DL834)
 • Beeldschermformaten:

-   19-inch (19DL833/834)

-   22-inch (22DL833/834)

-   26-inch (26DL833/834)

-   32-inch (32DL833/834)

N.B. Deze specificaties zijn afhankelijk van de configuratie en de lokale beschikbaarheid.

Over Toshiba

Toshiba Consumer Products is onderdeel van Toshiba Europe GmbH (TEG), waarvan het Europese hoofdkantoor in Neuss (Duitsland) gevestigd is. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 730 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 75 miljard US$ (2009).

Toshiba Consumer Products wordt in Nederland vertegenwoordigd door Megami, sinds 2009 actief op de Nederlandse markt als exclusief importeur van Toshiba.

Meer informatie: en

The Communication Force

Anke van de Vliet

Tel. +31 (0)23 - 5656850

 

Trefwoorden: Consumer products, Electronica, Toshiba

Contact Toshiba Consumer Products

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share