Toshiba presenteert nieuwe serie Full HD LED-tv’s met netwerkconnectiviteit

Door: Toshiba Consumer Products  29-03-2011
Trefwoorden: Electronica, Toshiba, Consumer products

 

RL833 combineert hoge beeldkwaliteit met legio integratiemogelijkheden

Schijndel, 29 maart 2011 – Toshiba Consumer Products presenteert een nieuwe serie LED-tv’s: de RL833. Deze Windows 7-gecertificeerde toestellen zijn bedoeld voor consumenten die willen profiteren van een Full HD-beeldkwaliteit in combinatie met een eenvoudige toegang tot content afkomstig van internet, een thuisnetwerk of andere bronnen. De RL833-serie omvat drie modellen, met respectievelijk een 32-, 37- en 42-inch beeldscherm. Alle modellen zijn uitgerust met tuners voor DVB-C en DVB-T.

“Met de tv’s uit de RL833-serie, die zich kenmerken door optimale netwerkconnectiviteit, komt Toshiba tegemoet aan de wens van een groeiend aantal consumenten om thuis multimedianetwerken aan te leggen en hun tv’s aan te sluiten op andere apparatuur en/of internet,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager Toshiba Consumer Products. “Om deze mix van multimediafuncties binnen het bereik van zo veel mogelijk consumenten te brengen, hebben we de tv’s uit deze nieuwe serie heel aantrekkelijk geprijsd.”

Verbonden met de wereld

De RL833-toestellen beschikken over een groot aantal nuttige applicaties, waaronder een directe toegang tot het videoplatform YouTube. Verder ondersteunen ze de DLNA-standaard om het delen van content met andere apparaten in het thuisnetwerk te vergemakkelijken. De toegang tot dit netwerk is simpel te realiseren via een wired LAN-verbinding of via een draadloze optionele USB WLAN-dongle. Dankzij de Windows 7-certificering kan content op eenvoudige wijze direct naar het tv-scherm gestreamd worden via de ‘play to’-functie op een aangesloten laptop draaiend op Windows 7. Daarnaast bezitten de toestellen vier HDMI-interfaces en één USB-poort.

Briljante beeldkwaliteit

Aangezien de tv’s uit de RL833-serie Toshiba’s intelligente Meta Brain-chip als ‘brein’ hebben, bieden ze de kijker een briljante 1080p HD-beeldkwaliteit. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor consumenten die toptechnologie en -prestaties verwachten voor een betaalbare prijs. Toshiba’s Resolution+-technologie, ter verbetering van de beeldkwaliteit, schaalt SD-content real-time op naar een kwaliteit die HD benadert. Om de kijker een echt bioscoopgevoel te geven, zijn de tv’s voorzien van een Hollywood Mode, met twee voorinstellingen voor de beeldkwaliteit, en de mogelijkheid om de scherminstellingen handmatig te kalibreren in de expertmenu’s. Beide functies waren tot nu toe uitsluitend beschikbaar op high-end tv’s.

Optimale beeld- en geluidskwaliteit

Naast dit alles hebben de tv’s nog een aantal krachtige en handige extra functies. De AutoView-functie garandeert dat parameters als helderheid, contrast, gamma, scherpte en kleurverzadiging altijd optimaal zijn ingesteld door permanent de condities van het omgevingslicht te controleren en de content die op het scherm wordt weergegeven te analyseren. De Dolby Volume-applicatie zorgt voor een constant geluidsvolume, zelfs tijdens commercials en bij het wisselen van kanaal. En, last but not least, stemt Toshiba’s SoundNavi automatisch de geluidsinstellingen af aan de plaats van de tv in de ruimte.

Beschikbaarheid en prijzen

De tv’s uit de RL833-serie zijn leverbaar vanaf maart 2011. De adviesprijzen zijn op dit ogenblik nog niet bekend.

Specificaties

 • Full HD LCD-paneel met 1.920 x 1.080 pixels en Edge LED-backlight
 • Meta Brain-processor
 • DVB-T- en DVB-C (H.264)-tuner, CI+-ondersteuning
 • 4 x HDMI
 • Scart, Component Video
 • USB-poort
 • Windows 7-gecertificeerd
 • DNLA
 • WLAN-ready: WLAN-connectiviteit via optioneel beschikbare WLAN-dongle
 • LAN-connectie
 • Directe toegang tot online applicaties als YouTube
 • AutoView-beeldoptimalisatie
 • Resolution+-beeldkwaliteitsverbetering
 • Hollywood Mode en Expert Mode voor geoptimaliseerde beeldinstellingen
 • Dolby Volume
 • SoundNavi
 • REGZA-Link (HDMI CEC)
 • Kleur: zwart
 • Beeldschermformaten:

-   32-inch (32RL833)

-   37-inch (37RL833)

-   42-inch (42RL833)

N.B. Deze specificaties zijn afhankelijk van de configuratie en de lokale beschikbaarheid.

Over Toshiba

Toshiba Consumer Products is onderdeel van Toshiba Europe GmbH (TEG), waarvan het Europese hoofdkantoor in Neuss (Duitsland) gevestigd is. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 730 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 75 miljard US$ (2009).

Toshiba Consumer Products wordt in Nederland vertegenwoordigd door Megami, sinds 2009 actief op de Nederlandse markt als exclusief importeur van Toshiba.

Meer informatie: en

The Communication Force

Anke van de Vliet

Tel. +31 (0)23 - 5656850

 

Trefwoorden: Consumer products, Electronica, Toshiba

Contact Toshiba Consumer Products

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share